napisał(a) Brok » 11.06.2012 13:30
Witam Szanowne Grono.
Na wstępie przepraszam jeśli miałoby się okazać, że odpowiedzi na moje pytania są w innym wątku, ale prawdę mówiąc spędziłem wczoraj pół dnia przy komputerze przeszukując Forum i nie znalazłem aktualnych informacji.
Wnioski: "świeżych" informacji nie ma bądź ja nie potrafię szukać
Do rzeczy: po kilku latach nieobecności w Chorwacji, postanowiliśmy tam powrócić. Wybraliśmy Istrię. Wyjazd na początku sierpnia, trasa przez Wiedeń, Graz, Maribor i ... (w zależności od opcji).
Po wczorajszej lekturze okazało się, że należy się spodziewać ogromnych korków w Słowenii i Chorwacji w przypadku podróży w sobotę. Niestety tak się składa, że pobyt mamy od soboty do soboty
Przerażenie mnie bierze na myśl o konieczności stania w kilkugodzinnych korkach, zacząłem więc kombinować - prośba o Waszą ocenę moich pomysłów:
- jechać już w piątek (wyjazd z okolic Opola), tak żeby w Słowenii znaleźć się wczesnym popołudniem lub późnym wieczorem. A może w piątek i tak należy się już spodziewać korków ?
- wyjechać w czwartek ale po drodze zahaczyć o Plitvickie Jeziora - piątek przeznaczyć na zwiedzanie a w sobotę rano ruszyć w stronę Poreca. Pytanie tylko czy sobotni przejazd przez Chorwację i tak nie będzie udręką ?
- a może korki już się skończyły i nie należy się przejmować tym tematem
?
Z góry dziękuję za odpowiedzi, podpowiedzi i wszelakie rady i raz jeszcze przepraszam jeśli odpowiedź na moje pytania gdzieś jest tylko ja nie potrafię znaleźć
Pozdrawiam