maciejdm1 napisał(a):... w zeszłym roku ... trafiliśmy na duży korek na granicy Słowenia-Chorwacja,wjeżdżałem na drogę prowadzącą do granicy zaraz za Ptuj .Tu mam pytanie czy warto jechać dalej przez wioski i próbować ominąć korek wjeżdżając np. w miejscowości Trżec lub jeszcze dalej? Czy ktoś z Was próbował lub zaobserwował czy można tam w miarę szybko wjechać na ta drogę?
piotrulex napisał(a):maciejdm1 napisał(a):... w zeszłym roku ... trafiliśmy na duży korek na granicy Słowenia-Chorwacja,wjeżdżałem na drogę prowadzącą do granicy zaraz za Ptuj .Tu mam pytanie czy warto jechać dalej przez wioski i próbować ominąć korek wjeżdżając np. w miejscowości Trżec lub jeszcze dalej? Czy ktoś z Was próbował lub zaobserwował czy można tam w miarę szybko wjechać na ta drogę?
Jak najbardziej, zwykle tak robimy, koras często zaczyna się na długo przed Ptujem i tam stoją Ci co płacą za winietę i jadą tzw. autostradą. Rok temu chcielismy wjechać na tym bezpłatnym juz wiadukcie i widząc co sie dzieje zawrócilismy i śmigaliśmy dalej wiochami. Oczywiscie nie jechaliśmy sami. Z wjazdem na główną drogę nie było problemów
kojacek napisał(a):piotrulex napisał(a):maciejdm1 napisał(a):... w zeszłym roku ... trafiliśmy na duży korek na granicy Słowenia-Chorwacja,wjeżdżałem na drogę prowadzącą do granicy zaraz za Ptuj .Tu mam pytanie czy warto jechać dalej przez wioski i próbować ominąć korek wjeżdżając np. w miejscowości Trżec lub jeszcze dalej? Czy ktoś z Was próbował lub zaobserwował czy można tam w miarę szybko wjechać na ta drogę?
Jak najbardziej, zwykle tak robimy, koras często zaczyna się na długo przed Ptujem i tam stoją Ci co płacą za winietę i jadą tzw. autostradą. Rok temu chcielismy wjechać na tym bezpłatnym juz wiadukcie i widząc co sie dzieje zawrócilismy i śmigaliśmy dalej wiochami. Oczywiscie nie jechaliśmy sami. Z wjazdem na główną drogę nie było problemów
Tylko w tym roku budują autostradę i część z tych przejazdów może być zamknięta, przynajmniej tak to wyglądało na mapce słoweńskiej służby drogowej.
piotrulex napisał(a):kojacek napisał(a):piotrulex napisał(a):maciejdm1 napisał(a):... w zeszłym roku ... trafiliśmy na duży korek na granicy Słowenia-Chorwacja,wjeżdżałem na drogę prowadzącą do granicy zaraz za Ptuj .Tu mam pytanie czy warto jechać dalej przez wioski i próbować ominąć korek wjeżdżając np. w miejscowości Trżec lub jeszcze dalej? Czy ktoś z Was próbował lub zaobserwował czy można tam w miarę szybko wjechać na ta drogę?
Tylko w tym roku budują autostradę i część z tych przejazdów może być zamknięta, przynajmniej tak to wyglądało na mapce słoweńskiej służby drogowej.
Podeślij linka do tej mapki poproszę tak w razie czego. Chyba coś tu przegapiłem ...
kojacek napisał(a):jak teraz patrzę, to już nie widać żadnych zamkniętych dróg w tamtej okolicy, tylko roboty drogowe, ale wcześniej były zamknięcia, jestem niemal pewien.
Linka słoweńska.
endryu napisał(a):kojacek napisał(a):jak teraz patrzę, to już nie widać żadnych zamkniętych dróg w tamtej okolicy, tylko roboty drogowe, ale wcześniej były zamknięcia, jestem niemal pewien.
Linka słoweńska.
W podanym linku jest komunikat informujący o zamykaniu dróg przy budowie autostrady w różnym czasie w zależności od robót i jazdą objazdami.
Z dnia na dzień coś mogą zamknąć w ciągu budowy na 9 (E59).
kojacek napisał(a):jak teraz patrzę, to już nie widać żadnych zamkniętych dróg w tamtej okolicy, tylko roboty drogowe, ale wcześniej były zamknięcia, jestem niemal pewien.
Linka słoweńska.
dids76 napisał(a):Jeśli jest korek na drodze nr 9 to warto. Można nawet ominąć przejście graniczne Macelj np przez Rogatec. Najlepiej złapać gdzieś WiFi i sprawdzić ruch na stronach DARS.si i HAK.hr
biernus napisał(a):Witam.
Chciałbym zapytać Was drodzy forumowicze jak z powrotem z Chorwacji z okolic Makarskiej Autostrada i później na Wegry Autostrada. Znajomi planują powrot do Polski w dniu jutrzejszym sobota.
Czy na wylocie mogą być jakieś korki (mniejsze/większe)? jeśli tak to w jakich godzinach?
Dzieki
dids76 napisał(a):No to jeszcze info z Wiednia http://www.asfinag.com/newsroom?-100597 ... -view-full
W okresie od 10.07.2016 do 04.09.2016 będzie na A23 zwężenie do jednego pasa. Tutaj jest propozycja objazdu:
http://www.asfinag.com/documents/10180/ ... 6080397933
Koenig napisał(a):
Toś mnie teraz pocieszył
Będę w Wiedniu we wtorek 19.07 koło godziny 10 rano, może być zakorkowany? Lepiej szukać objazdu?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi