Kaseb napisał(a):Mam pytanie. Ile mniej wiecej zuzywa google maps w trasie Polska Chorwacja. Mniej wiecej - jakiego rzedu jest to zuzycie, czy pakiet 100 mega bedzie OK? Nie chodzi mi o zadne podglądanie kamer etc., Tylko odpalony google maps
Sol-Wagon napisał(a):fabio007 napisał(a):Sam tego doświadczyłem prowadząc drugie auto za sobą. Kiedy ja wyprzedzałem, to moi znajomi też, mimo, że auto mieli słabe i moment do wyprzedzania nie był odpowiedni Obserwowałem to również wiele razy u innych, bo takie zachowania 'widać' z daleka
Coś w tym jest, że ci z tyłu boją się, że jak wyprzedzimy to włączymy jakiś dopalacz i im znikniemy z oczu:)
nie wiem czy ten pierwszy nie powinien wyprzedzać dopiero wtedy gdy ma pewność że ten z tyłu na pewno też zdąży...pod warunkiem że ci z tyłu totalnie zieloni...
te kiero napisał(a):ma Ktoś pojęcie czy na początku września podobnie korkuje się A9 do granicy ze Słowenią?
paulr napisał(a):Kaseb napisał(a):Mam pytanie. Ile mniej wiecej zuzywa google maps w trasie Polska Chorwacja. Mniej wiecej - jakiego rzedu jest to zuzycie, czy pakiet 100 mega bedzie OK? Nie chodzi mi o zadne podglądanie kamer etc., Tylko odpalony google maps
Mapy mozna zapisac na telefonie. A z transmisji korzystac tylko dla korkow itp. Wtedy nawet nie opłaca sie pakietu.. Wezmie z 10mb czyli cos kolo 2.5zl
wielbiciel napisał(a):te kiero napisał(a):ma Ktoś pojęcie czy na początku września podobnie korkuje się A9 do granicy ze Słowenią?
Na A9 jest spory ruch z Slo i I stąd te korki. Patrz na tablicę świetlną 1000m przed zjazdem na Bulje (dr.nr. 300) na której są wyświetlane informacje (ja przegapiłem), jeżeli coś jest, zaraz zjedź i udaj się na przejście Soćerga (Buzet), a najlepiej zaraz tam jedź.
te kiero napisał(a):wielbiciel napisał(a):te kiero napisał(a):ma Ktoś pojęcie czy na początku września podobnie korkuje się A9 do granicy ze Słowenią?
Na A9 jest spory ruch z Slo i I stąd te korki. Patrz na tablicę świetlną 1000m przed zjazdem na Bulje (dr.nr. 300) na której są wyświetlane informacje (ja przegapiłem), jeżeli coś jest, zaraz zjedź i udaj się na przejście Soćerga (Buzet), a najlepiej zaraz tam jedź.
dzienks, trochę to przejście jednak daleko i odbiega od głównej trasy, poza tym zamierzam granicę na A9 przekraczać kilka razy, zobaczymy zatem na miejscu i będziemy korygować
piotrulex napisał(a):te kiero napisał(a):wielbiciel napisał(a):te kiero napisał(a):ma Ktoś pojęcie czy na początku września podobnie korkuje się A9 do granicy ze Słowenią?
dzienks, trochę to przejście jednak daleko i odbiega od głównej trasy, poza tym zamierzam granicę na A9 przekraczać kilka razy, zobaczymy zatem na miejscu i będziemy korygować
Lub pojechać przez Buje i dojechać do standardowego przejścia drogą 21 lub 200
wielbiciel napisał(a):piotrulex napisał(a):
Lub pojechać przez Buje i dojechać do standardowego przejścia drogą 21 lub 200
Też tak można, ale miejscowi i ci co często korzystają z tego przejścia też to robią i po chwili pozostałe dojazdy są zakorkowane. Wszystkie kierunki i tak się w jednym miejscu spotykają.
Jedynym pocieszeniem że w tygodniu powinno być luźniej.
Kaseb napisał(a):paulr napisał(a):Kaseb napisał(a):Mam pytanie. Ile mniej wiecej zuzywa google maps w trasie Polska Chorwacja. Mniej wiecej - jakiego rzedu jest to zuzycie, czy pakiet 100 mega bedzie OK? Nie chodzi mi o zadne podglądanie kamer etc., Tylko odpalony google maps
Mapy mozna zapisac na telefonie. A z transmisji korzystac tylko dla korkow itp. Wtedy nawet nie opłaca sie pakietu.. Wezmie z 10mb czyli cos kolo 2.5zl
I o to mi chodziło, czyli rozumiem, ze pociągnie około 10 mega. Czyli nie tak dużo.
piotrulex napisał(a):paulr napisał(a):... zeszłego roku miałem Yanosika i ... działały całą trasę
To yanosik działa za granicą pokazując np. nateżenie ruchu?
Kurcze, pierwsze słysze ...
Pääkäyttäjä napisał(a):piotrulex napisał(a):paulr napisał(a):... zeszłego roku miałem Yanosika i ... działały całą trasę
To yanosik działa za granicą pokazując np. nateżenie ruchu?
Kurcze, pierwsze słysze ...
Od roku Yanosik działa też zagranicą. Tylko na Litwie
piotrulex napisał(a):Ktoś coś palnie, ktoś powtórzy, inny poda dalej lekko przekręcając i tak się tworzy "miejska legenda"
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi