habr71 napisał(a):Witam,
mam pytanie odnośnie omijania korków w Lucko. Do tej pory jeżdziliśmy do Cro pod koniec sierpnia i we wrzesniu i nigdy w sobotę dlatego nie mieliśmy problemów z korkami. Teraz niestety jedziemy w sobotę 25 czerwca. Jedziemy objazdem M-L-P i będziemy w Ptuju około południa i zastanawiamy się nad opcją omijania korków.
Chcemy z Ptuja pojechać na Rogatec, żeby ominąć korek przy granicy. Kolejny problem to rozumiem Lucko.
Czy jest sens zjechać z autostrady A1 węzłem Jankomir przed Lucko i wjechac do Zagrzebia a potem przejechac przez Lucko od strony miasta lub od strony Varażdina?
Kolejny pomysł to żeby zjechać z autostrady A1 węzeł przed Lucko, pojechac na Samobor a potem dojechać do A2 np węzłem Donja Zdecina? CZy takie objazdy mają sens?
Jadąc A2 najlepszym rozwiązaniem ominięcia bramek w Lučko jest taka trasa. https://goo.gl/maps/PpW8mny7Aq42
Najlepiej, będąc jeszcze w Słowenii zaloguj się do internetu, lub znajdź jakieś darmowe WiFi (stacja paliw, restauracja itp) i sprawdź na kamerach hak.hr jak wygląda ruch na granicach i bramkach.