kiedyś (2012) wracałem ok. 10-go września i musiałem atakować bramki automatyczne...
może zbieg okoliczności, ale były korki w środku tygodnia...
Sol-Wagon napisał(a):kiedyś (2012) wracałem ok. 10-go września i musiałem atakować bramki automatyczne...
może zbieg okoliczności, ale były korki w środku tygodnia...
FUX napisał(a):No i?
Oni także mieli, katolicy, długi weekend. Ma to jakieś przełożenie na wakacje?
ŻADNE!
zvoupumk napisał(a):Witam
Planuję wybrać się pierwszy raz do Chorwacji - w ciemno na 7 dni. Dzień wyjazdu jeszcze do ustalenia, pomiędzy 19-23 czerwca (Kraków - Makarska). Wstępnie planuję jechać trasą przez Czechy i Austrię omijając autostradę w Słowenii (przez Lenart, Ptuj). Zastanawiam się jaki dzień i godzina wyjazdu będą optymalne by nie trafić na duże korki. Chciałbym uniknąć długiej jazdy w nocy.
Mój pomysł jest taki by się wyspać i jechać 19.06 (niedziela) ok 10. Patrząc na czasy z google i doliczając 3 postoje ok 10-15min oraz 1 ok godzinny przed wjazdem do Słowenii wychodzą mi teoretycznie takie czasy:
Wiedeń 14:35, zjazd z autostrady w Spielfeld 17:10, Gornji Macelj 19:20, Zagrzeb 19:55, Makarska 00:10.
Pierwszą noc zamierzam spędzić w samochodzie i rano szukać kwatery. Zakładam, że jak się coś przedłuży to jeśli nie dam rady już jechać to resztę trasy zrobię rano.
Jazda w niedziele w tych godzinach będzie ok czy lepiej zmienić czas jazdy lub dzień na inny? A może zmodyfikować nieco trasę?
Jeśli wyjadę w niedzielę to powrót będzie 27.06 w poniedziałek. Jak z korkami w taki dzień w drodze powrotnej?
zvoupumk napisał(a):Pierwszą noc zamierzam spędzić w samochodzie i rano szukać kwatery.
Janusz Bajcer napisał(a):Szukanie kwater po 20-tej bardzo trudne ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi