dids76 napisał(a):Słoweńską autostradę i tak radziłbym ominąć i to nie z powodu winiety (chociaż to jest główny powód dlaczego ja ją omijam ), a ze względu na korki jakie tworzą się na jej końcu.
Jadąc w tym terminie ja pojechałbym tak:
https://goo.gl/maps/Piq2s6enkgu
A nawet tak
https://goo.gl/maps/Dnfk7qBrG3s
Z napisał(a):Lecz to co najmniej dwie godziny dłużej,brałem te trasy pod uwagę.Ja będę ruszał z Mikulova 25.06. o trzeciej nad ranem lecz jadę z małą przyczepką więc nie chcę się kręcić po lokalnych.
dids76 napisał(a):Z napisał(a):Lecz to co najmniej dwie godziny dłużej,brałem te trasy pod uwagę.Ja będę ruszał z Mikulova 25.06. o trzeciej nad ranem lecz jadę z małą przyczepką więc nie chcę się kręcić po lokalnych.
26.06 to raczej jeszcze spokój będzie . Te trasy zaproponowałem tylko dlatego, że 09.07 już może być znaczny ruch i ta trasa dwie godziny dłuższa może się okazać o wiele szybsza.
W ubiegłym roku obserwowałem korki na końcu słoweńskiej autostrady w Ptuj i miały po kilkanaście km
paw_el napisał(a):
w tamtym roku jechałem 27 czerwca, ok. 10 rano i był spory korek na końcówce autostrady w Słowenii, pojechałem na przejście graniczne za Ormożem tutaj i też był lekki korek, czekaliśmy ok. 1 godziny.
tyniolek napisał(a):sebu napisał(a):Dzięki wielkie za świeże informacje . Jechałem 4 razy na cro i tylko ta samą drogą ,czyli Cz, A, Sł . Zawsze w Wiedniu jestem w oklicach 17godziny więc pewnie trzeba by trochę postać . Przejadę w tym roku przez Zwoleń , Budapeszt itd . Zawsze to będzie odmiana i pare zł w kieszeni . Pod warunkiem że mnie Słowaccy struże prawa nie złapią .
Jeśli planujesz być w Wiedniu około 17, to rzeczywiście może być ciężko. No i za Wiedniem ten section control
Mój chłop akurat dzisiaj tam będzie przyjeżdżał, to dam znać, co i jak
Lednice napisał(a):
Praktycznie z uwagi na ferie rozpoczynające się na początku lipca w wielu krajach pojechałbym tak, żeby ominąć raczej nieuchronne korki na przejściu granicznym w Macelj ( trasa Maribor-Zagrzeb ) i koło Zagrzebia:
https://www.google.pl/maps/dir/M%C3%B6n ... 110638!3e0
To jest moja opinia, wpadać w przerażenie nie ma co, na każdy sposób jest sposób
Koenig napisał(a):Ja planuję wyjazd i powrót w środku tygodnia, liczę więc że korki uda się ominąć.
W ubiegłym roku w Ptuju byłem około godziny 14 w środę (objazdem) , żadnego korka na końcu autostrady nie było. No ale to nie weekend.
Jeśli chodzi o Automapę to poradzi sobie bez problemu, ale pod warunkiem, że trasę zaplanujesz jej wczesniej tak jak Ty będziesz chciał jechać, inaczej na takiej trasie może prowadzić Cię po swojemu.
Tomcroek napisał(a):W sobotę 3 września ok. godz.9 będę ruszał z Zagrzebia na Brać. Czy należy liczyć się z większymi korkami na bramkach Lučko ? Warto z góry zakładać objazd tych bramek drogą nr 1 ? To już po głównym sezonie, myślę więc, że nie powinno być jakoś tragicznie, ale czy mam rację ? Dotąd jeździłem do Cro tylko w lipcu i sierpniu i nie mam doświadczenia jak sprawa wygląda we wrześniową sobotę, bardzo proszę zatem o podpowiedź znających temat.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi