damiantychy82 napisał(a):Ponawiam pytanie:
Witam.
Przede mna pierwszy wyjazd do CRO.Mam pytanie czy próbował ktoś podczas objazdu przez MLP jechać dalej drogami lokalnymi tak ze nie wjezdzał na 9 zaraz w Ptuj lub pare km dalej tylko jechał dalej w strone tzw.starego przejścia granicznego(widac ta droge na mapie) i wjeżdżał na ów droge nr 9 sporo km za Ptuj lub czy ktoś jechał na to stare przejście graniczne .Czy jest możliwość objechania tamtędy ewentualnych korków i wjazdu do Cro przez to stare przejście ?
Jeszcze co mi się rzuciło w oczy to czy ktoś próbował objeżdzac to słynna droge 9 kiedy był korek droga 690 zaraz za Ptuj.Z mapy wynika ze można smialo jechać tamtędy aby uniknąć stania w 20 km korku???
Proszę o info.
Pzd.
Dobrze kombinujesz W soboty coraz więcej osób omija zakorkowaną do przejścia w Macelij 9 i jedzie drogą 690 od Ptuja na stare przejście w Cvetlin - ja to nazywam sobie trasa PCTK ( Ptuj, Cvetlin, Trakošćan, Krapina). Jechałem tamtędy 1 i 15 sierpnia i zaoszczędziłem po 3 godziny w każdą stronę. Trasa PCTK jest coraz popularniejsza bo widać na niej dużo czeskich i polskich aut a i policja pod Trakoščan 15 sierpnia ( w święto!) "suszyła".