John508 napisał(a): W Mikulovie tankowanie LPG na stacji Shell. Dystrybutor od LPG pamięta jeszcze Naszego "towarzysza" Gierka. Było tak słabe ciśnienie, że weszło tylko 12l, a spokojnie drugie tyle można było wlać.
Zonzi napisał(a): W Makarskiej byliśmy o 15 i niestety nie było już miejsc na prom na Sumartin o 18. Wchodzi tylko 25 aut i sporo ludzi płynie kolejnym promem.
Do tej pory jeździliśmy we wrześniu i był zdecydowanie mniejszy ruch.
ziemniak napisał(a):Mam pytanie odnośnie przejścia granicznego CRO-BiH-CRO na drodze nr 8 w Neum.
Czy po wejściu Chorwacji do UE natrafiliście tam na jakieś korki lub problemy ze strony strażników/celników? Jechałem tam w 2011 roku i wtedy było bezproblemowo. Dziękuje.
te kiero napisał(a):ornak3 napisał(a):Czołem
Może ktoś się orientuje czy jutro (w niedzielę ) przed Lucko może być korek około południa ?
Bo dzisiaj jak patrzyłem to był na kilka km. Startuję z Tribunj około 8.00 i zastanawiam się czy nie za późno ?
tak może być... zawsze może być, jak się coś wydarzy niespodziewanego
dziś sobota, więc jak można wyczytać w całym tym wątku to norma, że w sezonie korek na Lućko, jutro powinno być płynnie (jak Chorwacji i Słoweńcy wracają z weekendu to robią to po południu w nd)
ziemniak napisał(a):Mam pytanie odnośnie przejścia granicznego CRO-BiH-CRO na drodze nr 8 w Neum.
Czy po wejściu Chorwacji do UE natrafiliście tam na jakieś korki lub problemy ze strony strażników/celników? Jechałem tam w 2011 roku i wtedy było bezproblemowo. Dziękuje.
lakizak napisał(a):Powrót w sobotę wczoraj
byłem tym nieszczęśliwcem, który musiał wracać w sobotę 15-08.
...
Michalm2012 napisał(a):ziemniak napisał(a):Mam pytanie odnośnie przejścia granicznego CRO-BiH-CRO na drodze nr 8 w Neum.
Jadąc do Dubrovnika 01-VIII pierwsze bramki bez problemu, na wyjazdowych z BIH 55minut stania.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi