zapłacisz kartą też,
mówisz o DEMERJE,
jak pojedziesz na CASH to dojedziesz do zjazdu LUCKO, koniec autostrady A1, placisz gotówką i wjeżdżasz na obwodnicę Zagrzebia
ornak3 napisał(a):Czołem
Może ktoś się orientuje czy jutro (w niedzielę ) przed Lucko może być korek około południa ?
Bo dzisiaj jak patrzyłem to był na kilka km. Startuję z Tribunj około 8.00 i zastanawiam się czy nie za późno ?
marcello78 napisał(a):mendoza1973 napisał(a):Wczoraj wracalem do Polski i korek nad morze o 9.30 (okolice Lucko) miał ok.30 km
Mi się udało w ostatniej chwili wjechać na Demerje i zaplacic kartą - swoją drogą kolejny rok podziwiam ludzi stojacych w korku 3 km do bramek gotówkowych...
Cala trasa bez korków (lendava koszeg wieden brno boboszow wroclaw) i z zakupami i postojami dojechalem pod dom o 21.
Czyli można w sobotę wrócić z Cro bez problemów -trzeba tylko wstać o 5 rano i o 6 wyjechać spod apartamentu
Manewr ten stosowalem już kilka razy...
Ja zawsze jeżdżę w sobotę na dzień, w tym roku planuję wyjazd w przyszłą sobotę ca 5 z Wwy, z noclegiem w Ptuju, także mam nadzieję że w niedzielę jak wyjadę około 10-11 z Ptuja w kierunku Zadaru to nie wpadnę w coś takiego, niedzielne poranki raczej spokojniej wyglądają niż sobotnie Ostatnie dwa razy tak jechałem i nie było problemu z korkami etc...
Rafal G-ce napisał(a):Wyjazd w piątek 14 o 23:08. Miała być 22:00, ale jak to z planami bywa sie nie udało.
Przejazd przez Czechy i Austrie bez korków. W Czechach sporo zwężeń, ale droga bez problemu.
Za objazdem MLP wjeżdżam w korek 6:05. Liczyłem sie niestety z 2h stania i żałowałem ze nie posłuchałem porad o jeździe np na Ormoz.
Po ok 15 min korek rusza i nie zatrzymujemy sie aż do samej granicy. O 6:50 jestem juz w SLO.
Na bramkach korek na jakieś 5 min.
Limit szczęścia sie wyczerpał po minięciu bramek i jakieś 2h jazda 60-80 km/h naprzemiennie z staniem w korkach. Dojazd do Podgory 13:20.
Droga Gliwice -Podgora 14h z postojami i korkiem na granicy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi