Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 05.08.2015 14:36

ramota napisał(a):Może głupie moje pytanie, ale żem tu nowa i liczę na wyrozumiałość ;)
Gdzie sprawdzacie na bieżąco (chodzi mi o strony internetowe) ruch na trasie do Chorwacji?
Pozdrawiam :oops: :oops: :oops:

http://www2.hak.hr/rmt/default.asp?l=15
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.08.2015 14:38

ramota napisał(a):Może głupie moje pytanie, ale żem tu nowa i liczę na wyrozumiałość ;)
Gdzie sprawdzacie na bieżąco (chodzi mi o strony internetowe) ruch na trasie do Chorwacji?
Pozdrawiam :oops: :oops: :oops:

A tu sie trochę namęczyliśmy i zebraliśmy stronki z informacjami z kilku państw do kupy :oczko_usmiech: :mrgreen:

informacje-drogowe-w-krajach-tranzytowych-na-drodze-do-chorwacji-t41490.html#p1187113
underteam
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) underteam » 05.08.2015 18:22

Witam
Planuje wyjazd do baskiej o 4 rano w pt , jak.myslicie wpadne w jakies korki ?
Jade z warszawy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2015 18:26

Co to za miasto "baskiej" :?: 8)

To :?:
Obrazek

Czy też to :?:
Obrazek

Cóż, albo wpadniesz, albo nie wpadniesz, ale na 99,9% wpadniesz 8)
Delikatesy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Delikatesy » 05.08.2015 18:38

underteam napisał(a):Witam
Jade z warszawy

Dlatego daj se spokój z Austrią i Słowenią , dobrze myślę , tak chcesz jechać ?
underteam
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) underteam » 05.08.2015 18:39

wlasnie tak mialem zamiar jechac ...

Edit: wegry ?
Delikatesy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Delikatesy » 05.08.2015 18:49

Prawie wszyscy tak jadą , ja wyjeżdzam z Częstochowy koło 17.00 w piątek trasą jak ty , ale w Brnie skręcam na Bratysławę , Gyor ,dalej drogą 81 do Szegecośtam i autostradą do Zagrzebia - a tam to już kuwa nie wiem zobaczy się.Droga do Zagrzebia raczej bez niespodzianek .Jeżdziłem już tak , ale podobno ten rok jest wyjątkowy w korkach , największe są : Austria , Słowenia !!!, póżniej
na samej Chorwacji , ale to już loteria ( też jestem zesrany trochę ) , ale jak będę na granicy Chorwackiej koło 3-4 to będzie ok.
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 05.08.2015 18:51

Delikatesy napisał(a):
Jade z warszawy

Gość jedzie w piątek rano, będzie w CRO zanim 99% wczasowiczów wyjedzie z domu. Jaki jest powód omijania najszybszej drogi?
Delikatesy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Delikatesy » 05.08.2015 19:02

Przez ostatni miesiąc interesowałem drogą do Chorwacji ( jadę siódmy raz ) , albo może tak , 18 lipca moja znajoma jechała 22 godziny
z Cz-wy przez Słowenię ( tak stała 3,5 ) i przed tunelem ( Svetli Rok ) i wtedy bardziej zacząłem się interesować trasą.
Według mnie na ten moment jest najlepsza , w najgorszym wypadku przed Zagrzebiem jakiś objazd lub przez Plitwickie ( powyżej w wątkach różne możliwości ) , a najbardziej pomocny na forum jest dids76 .pozdr
Delikatesy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Delikatesy » 05.08.2015 19:08

Rafal G-ce napisał(a):
Delikatesy napisał(a):
Jade z warszawy

Gość jedzie w piątek rano, będzie w CRO zanim 99% wczasowiczów wyjedzie z domu. Jaki jest powód omijania najszybszej drogi?

Myślę że tak , ludziska po drodze kończą pracę i se jadą autostradami ( nie tylko jadą na wczasy )
dlatego jazda w nocy do CRO daje jakieś szanse , miałem okazję jechać pierwszy raz w piątek w ciągu dnia,
w Austrii masakra , nieważne wszędzie było do d...
mac30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac30 » 05.08.2015 19:10

W ub. tygodniu przekraczaliśmy granicę HU/HR w piątek około 18.00. Było puściutko, na Lucko też :lol:
Delikatesy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Delikatesy » 05.08.2015 19:11

Na pewno jak zajadę odezwę się ( bez ściemy i lukru ) może nie mam racji , ale śledząc wyjazdy znajomych do tej pory
i czytając wątki na forum i jeżeli chodzi o piątek to jazda w nocy ( w LUĆKO koło 3-4 rano ) daje szansę .Pozdrawiam
Delikatesy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Delikatesy » 05.08.2015 19:13

mac30 napisał(a):W ub. tygodniu przekraczaliśmy granicę HU/HR w piątek około 18.00. Było puściutko, na Lucko też :lol:

Węgry dają światełko w tunelu
mac30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac30 » 05.08.2015 19:24

Dodam jeszcze, że nocowaliśmy jakieś 20km za Lucko. Ruszyliśmy dalej w sobotę o 7.00 i do rozjazdu na Rijekę było już dość ciasno, po drodze jeszcze tylko jakieś pół godziny w korku za tunelem Sveti Rok a później już spokojnie aż do samego Szybenika.
Ostatnio edytowano 05.08.2015 20:01 przez mac30, łącznie edytowano 1 raz
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 05.08.2015 19:29

Delikatesy napisał(a):
Myślę że tak , ludziska po drodze kończą pracę i se jadą autostradami ( nie tylko jadą na wczasy )
dlatego jazda w nocy do CRO daje jakieś szanse , miałem okazję jechać pierwszy raz w piątek w ciągu dnia,
w Austrii masakra , nieważne wszędzie było do d...

Przecież On będzie w Austrii jak większość będzie piła pierwsza kawę wiec argument o kończących prace raczej nietrafiony. A nawet gdyby to Węgrzy nie pracują ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 322
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone