yooshky napisał(a):Dalej niestety utknąłem w korkach: jeden zastój (bez konkretnego powodu) przed Karlovac i ze trzy drobne zastoje (również bez wyraźnego powodu) między Karlovac a węzłem A1/A6 (rozwidlenie na Rijekę).
yooshky napisał(a):Łączny czas podróży Sosnowiec-Brela niecałe 14 h.
(...)
Łączny czas przejazdu Šibenik - Sosnowiec niemal dokładnie 12h
paulr napisał(a):https://mydrive.tomtom.com/pl_pl/ wystarczy wejść na tą stronę i zobaczyć gdzie się korkuje. Na całej trasie różnice wynosiły kilka metrów że korek zaczynał się wcześniej niż sugerował tomtom, ale zawsze kończył w miejscu gdzie tomtom pokazywał że jest koniec. To samo z robotami drogowymi zwężkami itp.
Całkowity transfer z pakietu to 5mb z aplikacją Yanosik w tle (niepotrzebna bo i tak zero komunikatów po drodze choć sam klikałem)
Na tomtomie pokazują się też korki spowodowane wypadkami i jak aplikacja potrafi to informuje o znalezionym objeździe i czasie jaki się teoretycznie zaoszczędzi...
A na wylocie z Brna to raczej nie prędko będzie spokojnie....wylot z wielkiego miasta jednym pasem, a łączy się jeszcze z autostradą z Bratysławy. W tej chwili korek według tt ma 15km długości....
alfa466 napisał(a):Jutro wracamy z Pagu do Polski. O ktorej najlepiej wyjechac? Przerwe obiadową przewidujemy na objezdzie autostrady w Słowenii.
Ural napisał(a):Jesli wyjedzie się z Centralnej polski w sobotę rano to jest 100 % gwarancja, że nie napotka się na korki w Chorwacji. Sprawdzone nie jednokrotnie również przez znajomych.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi