sheltie1 napisał(a):Hej!
Piszemy na świeżo relacje z naszej dzisiejszej podróży z Dąbrowy Górniczej do Medulina. Cały czas śledziliśmy ten wątek więc byliśmy na bieżąco gdzie nas mogą spotkać jakieś niespodzianki:)
Wiele wskazówek okazało się pomocnych a my piszemy bo może komuś też się przydadzą nasze informację jeżeli wybiera się w kierunki Istrii.
Wyruszyliśmy z Dąbrowy Górniczej o 2:40 i jechaliśmy trasą na Gliwice-Brno-Wiedeń-Maribor-Graz-Lubljana i dalej na Koper ale nie jechaliśmy do końca tylko skręciliśmy na przejście graniczne Socerga/Buzet. Na granicy przed nami jedno auto(!) i przekroczyliśmy ją o 11:20. Po drodze nie mieliśmy żadnych korków, wypadków. Dalej piękną, krętą drogą zajechaliśmy pozwiedzać Motovun a na miejscu w Medulinie byliśmy o 14:20. Pozdrawiamy
Jesteś wielki , z rodzią jedziemy w ten piątek , planujemy wyjechać o 20.00 , jak pisałem wcześniej , moja znajoma wyjechała w piatek o 17,30 i zajechała .... o 22.00 , następnego dnia , pisała na bieżąco włącznie z tym że na autostradzie CRO rozdawali wodę i płyn do chłodnic , słyszałem o różnych rekordach , ale powyżej 24 godzin to mi się nie zdażyło jechać. pozdr.