Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzeslaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzeslaw » 31.07.2015 14:19

Tytusdj napisał(a):
dids76 napisał(a):Co i tak nie gwarantuje braku korków :oczko_usmiech: :mrgreen:

A nie wystarczy tak ominąć Lucko?
https://www.google.pl/maps/dir/45.82605 ... !5i1?hl=pl

ja tak ostatnio robiłem, w 20 minut i po problemie...

zainteresował mnie ten objazd wezła Lucko, co prawda będę w tym miejscu w poniedziałek rano, ale może watro go i tak objechać.
Jak to wygląda na znakach bo wklepanie tego w navi ciężko widzę.
Kierować się na A3 na Rjeka a później na najbliższym zjeździe będzie jakiś drogowskaz na Split?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.07.2015 16:54

grzeslaw napisał(a):Jak to wygląda na znakach bo wklepanie tego w navi ciężko widzę.
Kierować się na A3 na Rjeka a później na najbliższym zjeździe będzie jakiś drogowskaz na Split?

Nie ma problemu z wklepaniem w navi. Z autostrady A3 będzie zjazd na Kerestinec. (jest drogowskaz).
Następnie odcinkiem drogi nr 1 i w Klinča Sela na skrzyżowaniu w lewo na D. Zdenčina do węzła na A1.
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 31.07.2015 17:53

Chodzi o ten objazd?:

korki-po-drodze-nad-adriatyk-i-jak-ich-uniknac-t17802-1920.html

Opisany jest w tym wątku na str 277, samo o niego pytałem bo był opisany 2 lata temu kiedy to korzystałem z niego a w tym roku chciałem sobie przypomnieć. Polecam ten objazd, szybko i bez korków:)

A nawigacja do tego objazdu nie jest ci potrzebna, przeglądnij mapy google razem z opisem przed wyjazdem, proste jak budowa cepa:)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 31.07.2015 20:47

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale na kamerkach z Lučko pokazane są strzałki z kierunkami np. Zagrzeb, Karlovac, A1/A6 . Widać teraz dokładnie w kórym kierunku jest korek :wink:
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 01.08.2015 06:19

patrząc teraz na mapę google jest mega zatwierdzenie na LUCKO . Nie chciał bym tam teraz stać .
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 01.08.2015 07:00

Kochani, wiem, że to nie ten wątek, ale wifi łączy mi rano przez 10min i muszę się streszczać. Na powrocie chcemy ominąć autostradę w Słowenii, gdzie kupić winietkę austriacką i ewentualnie- do której godziny. Przepraszam za chaos i pozdrawiam z upalnej Podgory! :-)
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 01.08.2015 07:08

figusek napisał(a):Kochani, wiem, że to nie ten wątek, ale wifi łączy mi rano przez 10min i muszę się streszczać. Na powrocie chcemy ominąć autostradę w Słowenii, gdzie kupić winietkę austriacką i ewentualnie- do której godziny. Przepraszam za chaos i pozdrawiam z upalnej Podgory! :-)

Ja kupowałem na stacji benzynowej w Murfeld tuż przed wjazdem na autostradę. Nie wiem niestety do której jest otwarta..
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.08.2015 08:28

dids76 napisał(a):Nie wiem czy ktoś zauważył, ale na kamerkach z Lučko pokazane są strzałki z kierunkami np. Zagrzeb, Karlovac, A1/A6 . Widać teraz dokładnie w kórym kierunku jest korek :wink:

w dodatku mz płynniej jest pokazywany aktualny ruch;

widocznie mieli sporo zapytań...
myślę jednak, że u nas na Cro nie zakończy to pytań :wink:
w każdym bądź razie kolejny sobotni poranek, pokazuje smutną prawdę o korkowaniu się
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 01.08.2015 08:48

Jest 9.40 i moim zdaniem nie jest tragicznie. Z tego co widać na kamerach, to największy tłok jest w stronę Zagrzebia "na gotówkę". Na wybrzeże niemalże na bieżąco.
caveman67
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caveman67 » 01.08.2015 09:30

biokd napisał(a):
figusek napisał(a):Kochani, wiem, że to nie ten wątek, ale wifi łączy mi rano przez 10min i muszę się streszczać. Na powrocie chcemy ominąć autostradę w Słowenii, gdzie kupić winietkę austriacką i ewentualnie- do której godziny. Przepraszam za chaos i pozdrawiam z upalnej Podgory! :-)

Ja kupowałem na stacji benzynowej w Murfeld tuż przed wjazdem na autostradę. Nie wiem niestety do której jest otwarta..

Kupisz również w Słowenii na przejściu granicznym Cro-Slo, cena taka sama 8,70 €
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.08.2015 10:15

arabesqa74 napisał(a):Jest 9.40 i moim zdaniem nie jest tragicznie. Z tego co widać na kamerach, to największy tłok jest w stronę Zagrzebia "na gotówkę". Na wybrzeże niemalże na bieżąco.

Ale autostrada w Słowenii przed Ptuj "stoi" na jakieś dobre 10km przed końcem :? http://www.dars.si/Vsebina/Mapa.aspx?a=c&id_menu=259
Nie ma jak to kupić winietę i przejechać bezproblemowo a nie jakimiś objazdami :oczko_usmiech: :mrgreen:
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 01.08.2015 10:28

A to psikus!

info z hak.hr

"Na autocesti A1 na naplati Demerje cestarinu je moguće platiti i gotovinom, ENC-om, te kreditnim i debitnim karticama"
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 01.08.2015 10:39

dids76 napisał(a):Nie wiem czy ktoś zauważył, ale na kamerkach z Lučko pokazane są strzałki z kierunkami np. Zagrzeb, Karlovac, A1/A6 . Widać teraz dokładnie w kórym kierunku jest korek :wink:

Zapewne nieliczni to zauważyli bo takich " bystrych " jak Ty na tym forum jest niewielu :D
Pozdrawiam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2015 10:46

dids76 napisał(a):
arabesqa74 napisał(a):Jest 9.40 i moim zdaniem nie jest tragicznie. Z tego co widać na kamerach, to największy tłok jest w stronę Zagrzebia "na gotówkę". Na wybrzeże niemalże na bieżąco.

Ale autostrada w Słowenii przed Ptuj "stoi" na jakieś dobre 10km przed końcem :? http://www.dars.si/Vsebina/Mapa.aspx?a=c&id_menu=259
Nie ma jak to kupić winietę i przejechać bezproblemowo a nie jakimiś objazdami :oczko_usmiech: :mrgreen:

DOKŁADNIE :)
Koreczek na A3 k. Zagrzebia 20 km, a na A1 przed Sv. Rokiem 7 km (za hak.hr).
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.08.2015 11:05

Hadler napisał(a):A to psikus!
info z hak.hr
"Na autocesti A1 na naplati Demerje cestarinu je moguće platiti i gotovinom, ENC-om, te kreditnim i debitnim karticama"

a to akurat ciekawa informacja, mogąca zmienić postać rzeczy, niekorzystnie dla chcących przyspieszyć przejazd poprzez płatność kartą, choć kto czyta tak dokładnie stronę HAK.HR
ciekawe jak to rozwiązali, automaty do płacenia czy obsługa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 313
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone