Lednice napisał(a):Roboty drogowe koło Brna nie są groźne w niedzielę i nie są żadnym utrudnieniem
PWojtek napisał(a):Lednice napisał(a):Roboty drogowe koło Brna nie są groźne w niedzielę i nie są żadnym utrudnieniem
kolego nie wysuwaj takich tez, bo to nie jest takie pewne.
12.07 w niedzielę jechałem do CRO i faktycznie całe Czechy bez problemu przejechałem. O 10:30 wjechałem do Czech, potem postój na jedzenie w Brnie i dalej przez Breclav do Austri.
Jak wracałem również w niedzielę 26.07 około 14:20 to w Brnie trafiłem na korek ok 8km w którym trzeba było stać godzinę albo i dłużej.Ja dzięki CB objechałem to, ale nie każdy ma CB.
Ogólnie ludzie na CB narzekali że w Czechach co wakacje zaczyna się armagedon na drogach związany z robotami.
Ogólny wniosek to trzeba mieś trochę szczęścia i nie pchać się w godzinach w których wiadomo że ruch jest wzmożony.
Adax napisał(a):Trochę z innej beczki: tym razem jedziemy na Istrię przez Lublanę z winietą, czyli bez objazdu via Mureck
1. czy ta autostrada jest podobnej jakości jak w CRO?
2. Czy w tych dniach są jakieś remonty, itp na autostradzie w SLO?
Pozdrav
Lednice napisał(a):PWojtek napisał(a):Lednice napisał(a):Roboty drogowe koło Brna nie są groźne w niedzielę i nie są żadnym utrudnieniem
kolego nie wysuwaj takich tez, bo to nie jest takie pewne.
12.07 w niedzielę jechałem do CRO i faktycznie całe Czechy bez problemu przejechałem. O 10:30 wjechałem do Czech, potem postój na jedzenie w Brnie i dalej przez Breclav do Austri.
Jak wracałem również w niedzielę 26.07 około 14:20 to w Brnie trafiłem na korek ok 8km w którym trzeba było stać godzinę albo i dłużej.Ja dzięki CB objechałem to, ale nie każdy ma CB.
Ogólnie ludzie na CB narzekali że w Czechach co wakacje zaczyna się armagedon na drogach związany z robotami.
Ogólny wniosek to trzeba mieś trochę szczęścia i nie pchać się w godzinach w których wiadomo że ruch jest wzmożony.
To musiał być wypadek, bo normalnie w niedzielę jedzie się przez Czech najlepiej i korków nie ma, przetestowałem to już tyle razy, że strach
Nie ma co straszyć ludzi, że zawsze w Czechach są korki, bo to jest nieprawda
Powoli tworzy się już korkowa psychoza
Koło Brna jest zwężenie autostrady, ale w każdą stronę są 2 pasy ruchy i normalnie nic nie ma prawa tam się korkować w niedzielę
Tak samo we Wiedniu, Poysdorf i okolicach najczęściej ruch jest płynny i też nie ma co straszyć
Lednice napisał(a):W sobotę jest "najazd" mieszkańców Triestu i Lublany na wybrzeże i w Koper spotykają się te 2 grupy
Około 7 może jeszcze nie, ale lepiej nie testować, tylko pojechać na przejście graniczne Socerga-Buzet
aiaf napisał(a):Lednice napisał(a):
Koło Brna jest zwężenie autostrady, ale w każdą stronę są 2 pasy ruchy i normalnie nic nie ma prawa tam się korkować w niedzielę
Tak samo we Wiedniu, Poysdorf i okolicach najczęściej ruch jest płynny i też nie ma co straszyć
Identyczny korek kolo Brna byl tez w sobote (jechalem okolo 13). Wypadku nie bylo.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi