sztolu napisał(a):Lednice napisał(a):Kwestia gustu,
co kto lubi
Jak się nie jedzie w sobotę, to jednak najszybciej jest przez Czechy i Austrię
masz na myśli z piątku na sobotę, czy z soboty na niedzielę?
Od piątku po południu do soboty wieczorem
sztolu napisał(a):Lednice napisał(a):Kwestia gustu,
co kto lubi
Jak się nie jedzie w sobotę, to jednak najszybciej jest przez Czechy i Austrię
masz na myśli z piątku na sobotę, czy z soboty na niedzielę?
Lednice napisał(a):sztolu napisał(a):Lednice napisał(a):
Od piątku po południu do soboty wieczorem
Lednice napisał(a):route666 napisał(a):NO tak ale zachacze Poysdorf a celem jazdy przez Znojmo jest ominięcie Brna ,czyli robót drogowych oraz kupowania winiety na ten płatny krótki odcinek w Brnie oraz ten Poysdorf właśnie
W niedzielę masz okazję w Poysdorf zahaczyć o sklep z winem, a nie o korki
Roboty drogowe koło Brna nie są groźne w niedzielę i nie są żadnym utrudnieniem
Od Mohelnice masz dwupasmówkę aż do Pohorelic przed Mikulovem
O mnie za mnie, ciśnijcie przez Hradec Kralove i zwiedzajcie w drodze nad Jadran połowę Republiki Czeskiej
Lubię czeskie bajki, ale jazda po ich drogach słabo mi się z bajką kojarzy
Raczej z czeskim filmem wojennym
grisza2000 napisał(a):Lednice napisał(a):route666 napisał(a):NO tak ale zachacze Poysdorf a celem jazdy przez Znojmo jest ominięcie Brna ,czyli robót drogowych oraz kupowania winiety na ten płatny krótki odcinek w Brnie oraz ten Poysdorf właśnie
W niedzielę masz okazję w Poysdorf zahaczyć o sklep z winem, a nie o korki
Roboty drogowe koło Brna nie są groźne w niedzielę i nie są żadnym utrudnieniem
Od Mohelnice masz dwupasmówkę aż do Pohorelic przed Mikulovem
O mnie za mnie, ciśnijcie przez Hradec Kralove i zwiedzajcie w drodze nad Jadran połowę Republiki Czeskiej
Lubię czeskie bajki, ale jazda po ich drogach słabo mi się z bajką kojarzy
Raczej z czeskim filmem wojennym
Witam, jadę do Cro w nocy z niedzieli na poniedziałek, pierwszy wyjazd w tym kierunku
Stąd mam pytanie - dlaczego polecacie jechać z Hradec Kralove trasa bardziej na zachód, a nie przez Svitavy i dookoła Brna? Kilka takich wypowiedzi się pojawiło, ale w sumie nikt nie napisał, dlaczego.
Tytusdj napisał(a):Skąd chcesz jechać i o której masz zamiar być w CZ? nocą moim zdaniem można spokojnie przez CZ lecieć. Zwłaszcza, w nocy z niedzieli na poniedziałek.
dids76 napisał(a):Rafal G-ce napisał(a):Dids76 jak możesz, napisz proszę gdzie Ty przekraczają granice w Cro? Grzebie w Twoich postach i nie mogę znaleźć a wiem ze pisałeś o tym.
Granicę Slo/Hr przeważnie przekraczam w Macelj, zawsze tak planuje trasę żeby być tam w czasie gdy jest luz
Raz w drodze powrotnej pojechałem na Rogatec, bardziej żeby przetestować trasę niż dlatego że był duży ruch
grisza2000 napisał(a):Tytusdj napisał(a):Skąd chcesz jechać i o której masz zamiar być w CZ? nocą moim zdaniem można spokojnie przez CZ lecieć. Zwłaszcza, w nocy z niedzieli na poniedziałek.
Planuję wyjechać około 20:00 w niedzielę z Karpacza. Planujemy jechać na dwie osoby przez całą nockę. W Cro nam wszystko jedno, na która dojedziemy; zakładamy być jakoś tak 10:00 rano w Plitvickich jeziorach, aby odpocząć i obejrzeć, a potem dalej na wysokość Splitu.
Jadę przez Lubawkę - wolę niż górą przez Małą Upę. Planowałem dalej przez Trutnov, Hradec Kralove i przez Brno. Jednak widzę, że kierujecie mnie tą trasa bardziej na zachód.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi