napisał(a) Rafal G-ce » 27.07.2015 09:46
Qba30
Ja i pewnie większość mamy podobnie, wiec nie jesteś wyjątkiem jadąc z piątku na sobotę. Jednak z racji zmęczenia biorę dzień przed wyjazdem urlop żeby wypocząć. Jadę o tej porze co Ty z racji urlopu lepszej połowy. Choć tak naprawdę nigdy nie potrafię zasnąć w dzień wyjazdu to jestem bardziej wypoczęty niż po pracy. Taka dziwna robota, że nie da się w niej odpoczywać
Korków możesz spodziewać się na granicy, bramkach i tam gdzie są obecnie remonty. Korkuje się też Poysdorf, ale to już powyżej bardziej doświadczeni opisują. Dodatkowo każda stłuczka, awaria czy inna nieprzewidziana sytuacja na drodze i masz dodatkowe postoje.
Objazd MLP robi się dla oszczędności 15EUR w jedna stronę bez względu na porę przejazdu. Sam musisz wiedzieć czy warto, ja objezdzam i oszczędzam.
Dzieci też mam dwójkę, tez jadę na noc. Żona daje im Lokomotiv na drogę i jest ok.
Ja jeżdżę z Gliwic ok 22:00. W każdym roku korki są i zdarzają się różne sytuacje nieprzewidziane. Jak się spoznisz godzinę czy dwie nic się nie stanie. Wazne żebyś dojechał z Rodziną szczęśliwie.
Warto zapoznać się z trasą przed wyjazdem i wiedzieć gdzie i którędy jedziemy na wypadek awarii navi czy korków. Banał ale z doświadczenia wiem, że nie dla wszystkich
Ostatnio edytowano 27.07.2015 10:29 przez
Rafal G-ce, łącznie edytowano 3 razy