napisał(a) Tytusdj » 26.07.2015 14:55
A tak w ogóle, to dlaczego tworzą się korki w okolicy tunela Sv Rok??? przeca tam nie ma żadnych zwężeń ani nic takiego?...stłuczki? jechałem tamtędy o różnych porach i nigdy nie było zwiększonego ruchu...
A generalnie jazda Chorwatów bardzo podobna jest do polskiej, nagminne przekraczanie prędkości, brawura, to co widziałem na Hvarze to był dramat, cięcie zakrętów, wyprzedzanie na ciągłej przy braku widoczności...ręce czasami opadały jak oni jeżdżą...
te kiero napisał(a):to ładnie masz szybę zaklejoną
ja navi mam bardziej dla statystyki przejazdu; poza tym nie uciekniesz od korka, jak zdarzy się nagle na autostradzie, gdzie nie ma wyjazdu
TT mam w rogu z lewej strony tuż nad deską, a Sygica na Srajfonie na kratce wentylacyjnej więc na jednym ekranie razem z dr Googlem, tak więc szybę mam pustą właściwie, TT nie ruszam, ustawiam jedynie trasę i sobie leci, tylko info na pasie bocznym sprawdzam, dobry jest bo mam na bieżąco podgląd ile do najbliższej stacji, jakie są korki i roboty drogowe przede mną, Sygic działa bez zadanej trasy, pokazuje zakręty i radary po prostu na drodze przede mną, a Googla odpalam jak muszę, do tego na Srajfonie miałem także podgląd kamer otwarty więc widziałem z wyprzedzeniem np co na Lucko się dzieje
trzeba korzystać z technologii jak są dostępne, w obie strony trasę pokonałem w czasie jaki TT pokazał, bez uwzględnienia korków