MaJaKi napisał(a):Czy leciał ktoś odcinkiem Barwinek-Koszyce? Co tam się korkuje? Bo teraz nawet google mapa pokazuje z Lublina żeby jechać na Konieczną a nie Barwinek.
dids76 napisał(a):Lednice napisał(a):jurow napisał(a):w sobotę wracałem nocą 22.00 przez Wiedeń ....katastrofa....2 godz korek... remonty na trzech pasach puszczali tylko jednym pasem ..czy tak zawsze nocą remontują...
Gdzie tak było
Dokładnie w którym miejscu
Zapewne Prater, ale jak ja jechałem to był trzy pasy. Jeden normalnie, czyli tak jak droga idzie a dwa "dookoła" przez zjazd. Byłem we Wiedniu ok 23 i problemów nie było, czego nie moge powiedzieć o drodze w przeciwnym kierunku
dids76 napisał(a):kojacek napisał(a):Znaczy był korek w kierunku południowym o 11 w nocy?
Ciekawe ile czasu ludzie tam stracili.
Oczywiście źle się wyraziłem, korek to ja miałem w Wiedniu jak jechałem w drodze do CRO
W niedzielę wieczorem dosyć spory ruch jest na rasie Mikulov-Wiedeń gdyż wielu naszych rodaków jedzie do pracy w Austrii
kojacek napisał(a):dids76 napisał(a):kojacek napisał(a):Znaczy był korek w kierunku południowym o 11 w nocy?
Ciekawe ile czasu ludzie tam stracili.
Oczywiście źle się wyraziłem, korek to ja miałem w Wiedniu jak jechałem w drodze do CRO
W niedzielę wieczorem dosyć spory ruch jest na rasie Mikulov-Wiedeń gdyż wielu naszych rodaków jedzie do pracy w Austrii
Aha, czyli sporo samochodów ale płynnie.
Jeśli mi się nic nie zmieni to będę w okolicach Wiednia o podobnej porze ale w tygodniu, czyli dojdą TIRy ale odpadnie trochę osobówek.
Czeki napisał(a):Jadąc do Cro, nie mam problemu przejeżdzam Wiedeń ok. północy.
Ale wracając zastanawiam się czy przed Wiedniem nie odbić na Bratysławę i docelowo Kraków.
Zakładam przyjazd do Wiednia 16-17 czyli sam miejski szczyt.
Lednice napisał(a):Czeki napisał(a):Jadąc do Cro, nie mam problemu przejeżdzam Wiedeń ok. północy.
Ale wracając zastanawiam się czy przed Wiedniem nie odbić na Bratysławę i docelowo Kraków.
Zakładam przyjazd do Wiednia 16-17 czyli sam miejski szczyt.
Można odbić, ale Bratysława też może się korkować
https://www.google.pl/maps/dir/48.04493 ... 497638!5i1
Musiałbyś mieć pewne na 100% informacje z radia, że jest duży korek na A23 we Wiedniu i wtedy rozsądek nakazuje odbić
Tyle że to kosztuje 10 euro
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi