tacim napisał(a):No 2 lata temu byłem w sobotę tam i powrót amok normalnie staliśmy po 2-3 godz. Od tamtej pory unikam jak ognia choć dużo wynajmujących ma to w d... że chcesz w tygodniu
PETERENZO napisał(a):rodzermur napisał(a):Zarezerwowałem apartament w Slatine w dniach 15.09.2012 (sobota) - 29.09.2012 (sobota). Po przeczytaniu tego wątku witki mi opadły i poważnie zastanawiam się nad przesunięciem rezerwacji o 2-3 dni. Czy w tym "posezonowym" terminie, powinienem obawiać się korków w sobotę? Dodam, że na pokładzie będę miał dwójkę dzieci w wieku 2 i 5 lat, więc wszelkie opóźnienia są bardzo nie wskazane. Planowana trasa: CZ, AUS, SLO. Proszę o jakieś info od osób, które podróżowały we wrześniu.
Hejka.
Ja ostatnie 2 lata z rzędu urlop spędzałem w Chorwacji właśnie we wrześniu. Wyjeżdżałem zawsze na noc z soboty na niedzielę tak tam jak i z powrotem. Trasa PL-CZ-SV-AUS-SLO-HR. Ani razu nie napotkałem żadnych korków. Przejazd przez bramki czy granicę SLO-HR bez postoju (na bramkach tylko płatność kartą). Wyjazd z Katowic około 19.00 - przyjazd do Mimic (okolice Makarskiej) 7.00. Podróż spokojna, dzieciaki śpią. Postoje tylko na tankowanie i ewentualnie "siku". Zero zbędnych postojów - wyjazd po późnym obiedzie (kolacji), a śniadanko już na miejscu - 12 godzin bez posiłku każdy przeżyje. Zawsze jednak pod ręką kawa i spora ilość słodyczy. Rano w niedzielę zawsze budziłem dzieci na miejscu i prosto DO WODY!!!
PS.
Dzieciaki mam w podobnym wieku - aktualnie to 5 i 7 czyli 2 lata temu były w wieku Twoich dzieci. Nie było żadnych problemów w czasie podróży.
Pozdrawiam i życzę spokojnej podróży.
Jarko1 napisał(a):tacim napisał(a):No 2 lata temu byłem w sobotę tam i powrót amok normalnie staliśmy po 2-3 godz. Od tamtej pory unikam jak ognia choć dużo wynajmujących ma to w d... że chcesz w tygodniu
A może przypadkiem to turystom zależy aby dociągnąć do weekendu i wyjechać z Cro w ostatniej chwili ??? To niby gdzie gospodarze mają Was upchać ???
Tu ujawnia się zaleta rezerwacji, można wcześniej obgadać czy obmailować termin a chyba łatwiej z Chorwatem niż z Madziarem ??
Jak radzą weterani bezpieczniej jest używać cyfr arabskich niż nazw miesięcy aby nie pomylić np. lipanj albo srpanj lub kolovoz czyli kolejno czerwiec, lipiec i sierpień )
Ja preferuję rujan, jakkolwiek to się kojarzy ))
tacim napisał(a):Jarko1 napisał(a):tacim napisał(a):No 2 lata temu byłem w sobotę tam i powrót amok normalnie staliśmy po 2-3 godz. Od tamtej pory unikam jak ognia choć dużo wynajmujących ma to w d... że chcesz w tygodniu
A może przypadkiem to turystom zależy aby dociągnąć do weekendu i wyjechać z Cro w ostatniej chwili ??? To niby gdzie gospodarze mają Was upchać ???
Tu ujawnia się zaleta rezerwacji, można wcześniej obgadać czy obmailować termin a chyba łatwiej z Chorwatem niż z Madziarem ??
Jak radzą weterani bezpieczniej jest używać cyfr arabskich niż nazw miesięcy aby nie pomylić np. lipanj albo srpanj lub kolovoz czyli kolejno czerwiec, lipiec i sierpień )
Ja preferuję rujan, jakkolwiek to się kojarzy ))
Nie zgodzę się z Twoją opinią (chyba, że ja mam pecha) ale my akurat jeździmy na 16-18 dni i ciągle mam problem bo chca właśnie od soboty do soboty bo jak tłumaczą pózniej mają jakieś 2-3 dni pokoje puste .
albo z Ptuja na Cvetlin i do Granicy lub do Durmanec.macvw napisał(a):TRASA - Droga 689 na Rogatec, tam jest przejście graniczne, a stamtąd do wyboru na drogę 207, na Dumanec lub tak, jak my na 206, na Pregrada.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi