FUX napisał(a):Autostradą.
W okolicach Plitvic można zakwitnąć na dłużej. Tam się blokuje przez pojazdy włączające się do ruchu z parkingów przy wodospadach.
Ze trzy lata temu pojechaliśmy właśnie dlatego przez góry. Spaliśmy w Ratoke i kilka km od tej miejscowości w kierunku Plitvic wszystko zamarło.
brown napisał(a):... Widząc to co działo się w stronę Chorwacji zacząłem się zastanawiać co skłania ludzi do wyjazdów z piątku na sobotę? Chyba lepiej wyjechać dzień później niż stracić go w korkach. O 20 na granicy słoweńsko-chorwackiej było już ciasno ...
piotrulex napisał(a):brown napisał(a):... Widząc to co działo się w stronę Chorwacji zacząłem się zastanawiać co skłania ludzi do wyjazdów z piątku na sobotę? Chyba lepiej wyjechać dzień później niż stracić go w korkach. O 20 na granicy słoweńsko-chorwackiej było już ciasno ...
my też jeździmy z piątku na sobotę z tym że jak wyjedziemy w piątek po robocie o 15 to w cro jesteśmy w sobotę o 8 wiec i granicę SLO-HR robimy w nocnej godzinie. Stoimy może z 20 minut. Powodów takiej jazdy jest kilka
aguua napisał(a): ....
Na granicy SLO/CRO nadal sprawdzaja paszporty mimo ze Cro jest w UE?
paw_el napisał(a):AgataHubert napisał(a):Ja również startuję za tydzień w niedzielę. W Czechach bede ok. 10-11. Jedziemy tą drogą pierwszy raz, w związku z tym mam pytanie:
lepiej jechać na Mikulov czy Brzecław? Która trasa lepsza i szybsza?
zdecydowanie Mikulov
Janusz Bajcer napisał(a):aguua napisał(a): ....
Na granicy SLO/CRO nadal sprawdzaja paszporty mimo ze Cro jest w UE?
Tak - dokumenty są sprawdzane.
Chorwacja jest w UE - ale jeszcze nie jest w strefie Schengen.
Jeśli spełni warunki. to może wejdzie w 2016 roku.
wielbiciel napisał(a):Zresztą dzisiaj wyjechałem z Murter o 10:30 (oddane klucze w biurze) i przez Obroviak-Gracac-Plitvice-Karlovac-autostrada-Zagrzeb-autostrada-Cekovać-Mursko Średice-Szombathely-Koszeg-S31-A3-Wiedeń-Brno-Ostrawa-Tarnowskie Góry (1045km)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi