yooshky napisał(a):te kiero napisał(a):yooshky napisał(a):te kiero napisał(a):oczywiście, jechałem tak bardzo płynnie 2x (granice przekraczając w Ormoz i Srediste ob Dravi)
Lučko mnie nie przytrzyma? Za tydzień będę startował z domu z piątku na sobotę (niestety) ok 0:00.
W rejonie Lučko powinienem być ok 8:00
nie no Lucko powinieneś mieć bankowo postój omijałem przez małą mieścinę Kerestinec i na DK 1
Mimo, że chcę pojechać tak? -> https://www.google.com/maps/dir/47.1441 ... d0!1m0!3e0
Jest jakiś błąd w Google i nie chce cały czas prowadzić drogą nr 1...
endrius napisał(a):Raport z przejścia BiH, Neum. Właśnie przejechaliśmy w drodze z Pelješaca. W tym kierunku w miarę luz. Natomiast na południe do wjazdu na BiH sznur aut na jakieś 3km, potem kolejne przejście to samo i ciągle suną nowe.
wildthink napisał(a):A jak sprawa wygląda w niedzielę w okolicach g. 10-14. Czy na granicy z BiH należy się spodziewać dłuższych postojów - bo też mam dylemat na kołach czy promem?
Azazel napisał(a):J
I tutaj zaczynają się schody Z Bled w dalszą podróż planujemy ruszyć ok. godz. 12stej, oczywiście autostradą przez Lublanę i dalej. Z Bled do Sukosanu jest 400km, Google pokazuje 4h jazdy. ALE - to będzie sobota, a to bardzo zmienia postać rzeczy Wiedząc o korkach w okolicach Zagrzebia, planujemy w Novym Miescie zjechać z autostrady i pojechać drogą nr 105 przez góry, i wyjechać przy Karlovacu. Jestem świadom że nie my jedni wpadniemy na taki pomysł, niemniej wydaje mi się to bezpieczniejsza opcja niż jazda dookoła autostradą przez Zadar, z przebijaniem się przez "słynne" Lucko.
Azazel napisał(a):I teraz pytanie co dalej - autostrada czy DK nr 1 przez Slunj i Plitvickie? Autostrada, to duże ryzyko korków, plus przez natężenie ruchu prędkość podróżna to też nie będzie raczej 130 na tempomacie. Teoretycznie, Google pokazuje że autostrada jest o 1h szybsza.
Pytanie czy ktoś jechał i może powiedzieć jak to się ma do rzeczywistości w tym najgorszym szczycie jakim jest sobota (i to w środku wysokiego sezonu 1 sierpnia)? Wiadomo, każdy tydzień może być trochę inny, ale jakiś punkt wyjścia też warto mieć
Azazel napisał(a):W Sukosanie musimy być ok. 18-19, bo będąc wcześniej i tak byśmy czekali na wydanie łodzi. Czy zatem 6-7h na pokonanie 400km z Bledu to wystarczający zapas czasu? Którą trasę byście polecali w takim terminie?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi