rodzermur napisał(a):Zarezerwowałem apartament w Slatine w dniach 15.09.2012 (sobota) - 29.09.2012 (sobota). Po przeczytaniu tego wątku witki mi opadły i poważnie zastanawiam się nad przesunięciem rezerwacji o 2-3 dni. Czy w tym "posezonowym" terminie, powinienem obawiać się korków w sobotę? Dodam, że na pokładzie będę miał dwójkę dzieci w wieku 2 i 5 lat, więc wszelkie opóźnienia są bardzo nie wskazane. Planowana trasa: CZ, AUS, SLO. Proszę o jakieś info od osób, które podróżowały we wrześniu.
rodzermur napisał(a):Zarezerwowałem apartament w Slatine w dniach 15.09.2012 (sobota) - 29.09.2012 (sobota). Po przeczytaniu tego wątku witki mi opadły i poważnie zastanawiam się nad przesunięciem rezerwacji o 2-3 dni. Czy w tym "posezonowym" terminie, powinienem obawiać się korków w sobotę? Dodam, że na pokładzie będę miał dwójkę dzieci w wieku 2 i 5 lat, więc wszelkie opóźnienia są bardzo nie wskazane. Planowana trasa: CZ, AUS, SLO. Proszę o jakieś info od osób, które podróżowały we wrześniu.
el_guapo napisał(a):
alutka9 napisał(a):el_guapo napisał(a):
na granicy chorwackiej rozdawali informatory min z taka tabelka,nie wiecie czy juz jest na ten rok dostepna w internecie (szukalam! )?czy musimy czekac az ktos wroci i przywiezie?
rodzermur we wrzesniu powinienes miec lekki przejazd ,ta masakra z korkami dotyczy czasu wakacji czyli od polowy czerwca do konca sierpnia i glownie "tam" jazda z piatku na sobote i "powrot" z soboty na niedziele
pawel.777 napisał(a):Przy planowaniu podróży pamiętajcie też, że nawet niegroźna stłuczka na autostradzie może spowodować monstrualny korek i to czasem w obu kierunkach (no bo przecież trzeba popatrzeć co się stało). W takich sytuacjach tabelka nie będzie zbyt wiarygodna