sdolas napisał(a):No i stało się ...
Na wyjeździe z Brna staliśmy ponad godzinę w korku bo jest jakiś wakacyjne remont i zwężenie z czterech do jednego pasa. Masakra
Czy to był korek w kierunku Mikulova czy Breclav?
Na wyjeździe z Brna staliśmy ponad godzinę w korku bo jest jakiś wakacyjne remont i zwężenie z czterech do jednego pasa. Masakra
nowy100 napisał(a):Witam, mam pytanie czy wracając w sobotę 1 sierpnia (sobota) ta trasa https://goo.gl/maps/g7CZ0 jest fajną alternatywą? Wyjazd z Tucepi ok. 10.00 więc na bramkach ok .14 liczę i 15.00 granica. Słowenia(autostrada) opłacona.
piotrekbeti napisał(a):Polska A4 od Wrocławia do granicy w Bohuminie. W przyszłą sobotę po 19 stej. Lepiej 94 przez Oławę Brzeg aż za Opole i A4 -A1 do granicy czy jednak tylko A4 do Gliwic? Poradżcie
Widmo napisał(a):wracając z Cro do PL przez Austrię trafiłem na zator 2h się przebijałem. (powoli do przodu ruch się posuwał, ale ponad 1h straciłem tak jadąc, zjechałem w centrum i w niecałe 30 min wyjechałem za korkiem (przyczyn nie znam), ale 2h straty).
godzina około 15:30 jak mijałem rozwidlenia objazdu na granicę Węgry i mój kierunek Czechy.
z tego co widziałem na mapie alternatywny nie ma, chyba że nadłożyć 100km i lewą stroną objechać.
taki pech czy norma w tych godzinach w okolicach Wiednia etc ?
shpath napisał(a):Wydaje mi się, że najwcześniej to k. 19:00. Optymalnie k. 20:00.
Do Lucka macie ok 800 km czyli przy średniej ok 75 km/h będziecie tam po ok 10-11 h
Mi srednia z komputera jadąc z predkoscią na autostadzie około 150 wyniosla w Chorwacji 108/h Austri 95/h w Czechach 78/h w Polsce juz tylko 60/h dane z komputera ktory nie liczy przerw w trasie na siku itp.krbaton napisał(a):Może się uda wycisnąć taką średnią ale obawiam się ciężko będzie zawsze jedziemy z prędkością wg. gps 145 km/h i na całej trasie średnia wychodzi nie większa ni 80-85
Kawa na trasie, siku, jedzenie, korek, wypadek, kolejka na granicy, deszcz i noc i pewnie wiele innych czynników które obniżają średnią, mam już pewne doświadczenie bo byłem już parę razy
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi