Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
.piotrekw.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .piotrekw. » 29.06.2015 11:47

Pytanie ? Co radzicie ?

Czy wykupować winietę na Słoweńska autostradę licząc na to że się pięknie i gładko przeleci jadąc z soboty na niedzielę czy dać spokój i jechać znanym i lubianym objazdem, miałem również taką sytuację 3 lata temu wjeżdżając na autostradę z objazdu zobaczyłem z tyłu za sobą jeden wielki korek wtedy cieszyłem się że nie kupiłem winiety bo i po co by stać w korku teraz jadę trochę dalej do Breli nie Rogoźnicy i ubzdurałem sobie że ten kawałek przelecę szybciej oszczędzając trochę czasu, dzięki za podpowiedzi
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 29.06.2015 12:06

Czy kupować :?: Indywidualna sprawa. Jadąc M-L-P w Ptuju widzimy co się dzieje na autostradzie i możemy pojechać bokiem. Kupując winietę i pakując się w korek (jeżeli będzie) to bezsensowne wydanie kasy. Ja jeżdżę zawsze objazdem z wielu znanych i tu przytaczanych powodów. 30 min dłuższej jazdy przez SLO nie jest dla mnie warte ceny winiety.
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 29.06.2015 15:57

GOLDEN napisał(a):
mateo;) napisał(a):
Czyli mogę śmiało jechać A4? A powrót lepiej w niedziele czy sobota może być?

Tak,śmiało jedż...tylko drogę sobie wydłużyłeś...Viamichlen sugeruje przez Lubawkę...ale ok jedż jak chcesz. :wink:
W niedziele pustki na drodze. :D

No to wkońcu jak jechać, wy macie większe doświadczenie, dodam że winietki na Czechy i Austrie już zakupione.....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 16:10

Gdyby człowiek wiedział, gdzie się w przyszłości wywali na ziemię i potłucze d...,
to by już teraz poleciał w to miejsce z poduszką :wink: :wink: :wink:

Musicie zaryzykować jeden z wariantów,
autostradowy kosztuje 15 euro, drugi jest bezpłatny :wink:
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 29.06.2015 17:10

Dlaczego 15? to chyba jak jedynie na tydzień jedziesz...inaczej zdaje się 30 euro trzeba wydać...
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 29.06.2015 17:56

Lednice napisał(a):Gdyby człowiek wiedział, gdzie się w przyszłości wywali na ziemię i potłucze d...,
to by już teraz poleciał w to miejsce z poduszką :wink: :wink: :wink:

Musicie zaryzykować jeden z wariantów,
autostradowy kosztuje 15 euro, drugi jest bezpłatny :wink:

Do tego, czy jest korek na autostradzie przed granicą, czy nie dowiesz się dopiero przed granicą :)
Raczej przed zjazdem na objazd MLP nie powinno się jeszcze korkować.
Więc odpowiedź na pytanie, czy i jaki jest korek, poznasz na miejscu, lub ewentualnie przez CB
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 18:01

Tytusdj napisał(a):Dlaczego 15? to chyba jak jedynie na tydzień jedziesz...inaczej zdaje się 30 euro trzeba wydać...

15 na tydzień, 30 na miesiąc 8)

Najbardziej wkurzające: jechać na 8 dni :wink:
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 29.06.2015 18:12

mateo;) napisał(a):
GOLDEN napisał(a):
mateo;) napisał(a):

Tak,śmiało jedż...tylko drogę sobie wydłużyłeś...Viamichlen sugeruje przez Lubawkę...ale ok jedż jak chcesz. :wink:

No to wkońcu jak jechać, wy macie większe doświadczenie, dodam że winietki na Czechy i Austrie już zakupione.....

Proponuję jechać z Wrocka na Boboszów ja z Głogowa zawsze jadę tą drogą tyle że zawsze w piątek popołudniu, winiety niepotrzebnie kupiłeś w Polsce bo na pewno zapłaciłeś prowizje, w sprawie autostrady Słoweńskiej to możesz nią jechać korka nie powinno być ja zawsze omijam bo przeważnie jest korek.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 18:31

w sprawie autostrady Słoweńskiej to możesz nią jechać korka nie powinno być ja zawsze omijam bo przeważnie jest korek.

Sam sobie przeczysz, to jest ten korek czy nie ma :roll:
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 29.06.2015 18:35

Ja piszę o moich wyjazdach w piątki, a kolega pisze o wyjeździe we wtorek, czytaj posty od początku :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.06.2015 18:35

szaki17 napisał(a):
w sprawie autostrady Słoweńskiej to możesz nią jechać korka nie powinno być ja zawsze omijam bo przeważnie jest korek.

Sam sobie przeczysz, to jest ten korek czy nie ma :roll:

Przeważnie jest :smo:
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 29.06.2015 18:43

Edikol napisał(a):
mateo;) napisał(a):
GOLDEN napisał(a):
mateo;) napisał(a):

Proponuję jechać z Wrocka na Boboszów ja z Głogowa zawsze jadę tą drogą tyle że zawsze w piątek popołudniu, winiety niepotrzebnie kupiłeś w Polsce bo na pewno zapłaciłeś prowizje, w sprawie autostrady Słoweńskiej to możesz nią jechać korka nie powinno być ja zawsze omijam bo przeważnie jest korek.

Winietki zakupione na tolltickets więc nie przepłaciłem ;) a z Boboszowa kierować się na Ołomuniec? A jak ta droga wogóle wygląda w miarę przejezdna, dodam że chcemy ruszyć 19-20 dobra godzina na wyjazd? a co do autostrady Słoweńskiej to tak czy siak i tak ja omijam bo jedziemy WV T5 to zapłaciłbym napewno tą wiekszą stawke;/ Dlatego jedziemy objazdem :)
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 29.06.2015 19:03

Według mojej opinii to za późno, a droga jak dla mnie ok, są odcinki z ostrymi zakrętami ale to mały kawałek w górach, a może rozważ trasę przez Pragę jak jedziesz z małymi dziećmi to chyba najlepsze rozwiązanie bo masz najwięcej kilometrów autostradą w Nowej Soli lecisz na Kożuchów i Szprotawę na A4 na Jędrzychowice zjazd z A4 na Zgorzelec i potem na Liberec potem Praga-Brno i nie na Mikulov tylko na Breclav, przeglądnij mapę :?:
T5 jest autem osobowym także mieścisz się w normalnej opłacie chyba że ma więcej niż 9 osób to inna sprawa.
demiane
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) demiane » 29.06.2015 19:15

Witam
Edikol mógłbyś dalej opisać Twoją trasę do Chorwacji?
Dopiero 1szy raz będę jechał i również jestem z Głogowa.
A od czytania postów już sam nie wiem którędy mam się udać.
Planuję Dalmację - choć to nie jest jeszcze pewne tak do końca
Dzięki z góry
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 29.06.2015 19:19

Edikol napisał(a):Według mojej opinii to za późno, a droga jak dla mnie ok, są odcinki z ostrymi zakrętami ale to mały kawałek w górach, a może rozważ trasę przez Pragę jak jedziesz z małymi dziećmi to chyba najlepsze rozwiązanie bo masz najwięcej kilometrów autostradą w Nowej Soli lecisz na Kożuchów i Szprotawę na A4 na Jędrzychowice zjazd z A4 na Zgorzelec i potem na Liberec potem Praga-Brno i nie na Mikulov tylko na Breclav, przeglądnij mapę :?:
T5 jest autem osobowym także mieścisz się w normalnej opłacie chyba że ma więcej niż 9 osób to inna sprawa.

Gdzieś tu wyczytałem ze trasa z Pragi do Brna jest kiepska, a czemu godzina wyjazdu za późna apartament mamy jak dobrze pamietam to od 14, tak jadą z nami małe dzieci, wstepnie chciałem jechać aż do Gliwic a potem na Ostrawe....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 271
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone