"zimowe" pytanie drogowe
napisał(a) Greg69 » 13.01.2012 08:06
Chciałbym poradzić się Koleżanek i Kolegów Cromaniaków z Centralnej Polski w temacie nieco zachaczającym główny wątek. Otóż, wybieram się 28 I (sobota) na trasę katowicką i dalej do Wrocławia. Biorąc pod uwagę to, co się dzieje w Warszawie na Al. Krakowskich i w Jankach postanowiłem pojechać z Trasy Toruńskiej (od Marek) na S8, następnie DK2 do Błonia i tam zjechać na Grodzisk a później na Mszczonów. Później trasa katowicka i następnie przez Bełchatów DK8 do Wrocka. Mam dwa pytania:
1/ Co sądzicie o takim przejeździe przez Warszawę?
2/ Jak wygląda aktualnie przejazd katowicką w soboty (między godz. 10 a 12)?
Z góry dziękuję za życzliwe podpowiedzi.
Moje pytanie troszkę zachacza o wątek korków i jazdy na południe
więc odważyłem się napisać.
Odnosząc się do głównego wątku - w Cro byłem 3 razy i również miałem szczęście nie stać w korkach, Dodam, że do Cro jeździliśmy zawsze w niedzielą i poniedziałem z noclegiem w Mikulowie lub pod Graz'em, zaś wracaliśmy około środy, piątku. Ostatni pobyt w 2011r. Przez Słowenię jechaliśmy autostradą, bez żadnych kombinacji i było OK. Opłaty nie są tragiczne. Jedyny problem, jaki zauważyłem to powrót do Polski przez Wiedeń. W kierunku Graz oznakowania są idealne, zaś w kierunku Czech zawsze jest problem. Moim zdaniem oznakowania są nieczytelne i trudno jest trafić na wschodnią obwodnicę bez problemu jeżeli robi się to pierwszy raz.
Pozdrav