Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
.piotrekw.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .piotrekw. » 28.06.2015 10:37

To jednak rozważę jeżeli już na niedzielę bo w czwartek to mi się wyjazd strasznie skróci, dzięki za podpowiedź :papa:
Stefanka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefanka » 28.06.2015 19:32

dorion napisał(a):Cześć, dzisiaj wracałem z Chorwacji i około godziny 11 przekraczałem granicę Chorwacko Słoweńską. To co się działo na wjazd do Chorwacji to jakiś koszmar. Przed autostradą odbiłem na Ptuj ale jak okiem sięgnąć autostrada cała stała i końca nie było widać.

Cześć my właśnie 27.06 jechaliśmy do Chorwacji (objazd Ptuj) ok 14 przekraczaliśmy granicę i czekaliśmy może 5 minut za to na bramkach na autostradzie w Zagrzebiu korek aut wracających z z Chorwacji ciągnął się kilka kilometrów mimo zwiększonej liczbie bramek. Ogólnie korków przez całą drogę zero wyjeżdżaliśmy z domu (Śląsk) ok 3 rano.
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 28.06.2015 21:12

Dzisiaj z Graz (nocleg) ruszałem ok 8 rano i do Chorwacji zadnych korków nawet na bramkach w Zagrzebiu było po kilka aut. Pozdrawiam z Rogoznicy.
frn303
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frn303 » 28.06.2015 21:35

27.06 ok. 9.00 był ogromny korek już na autostradzie w okolicy Ptuj. W ostatniej chwili odbiliśmy na Varazdin, uratowało nam to około 3h stania w korku. Nie spodziewałem się tak szybko korka w tym terminie. Wcześniej 5 wyjazdów, ale jednak zawsze poza piątkiem-sobotą.
Dlatego w tych newralgicznych 2 dniach proponuję jednak alternatywne trasy.
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 28.06.2015 21:37

dobrze, ze ja dzisiaj jechałem. To mi się udało bez korków.
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 28.06.2015 21:44

Ma ktoś jakieś wieści jak wygląda remont w Brnie przy wylocie na Mikulov (E461)?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2015 21:47

Według Dopravni.info remontu już nie ma :D
Skończyli :lol:

http://mapa.dopravniinfo.cz/default.asp ... %BD%20kraj
frn303
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frn303 » 28.06.2015 21:57

A jednak nadal trwają tam jakieś prace, 26.06, ok 14.00 staliśmy tam ok. 40 minut.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.06.2015 23:36

frn303 napisał(a):A jednak nadal trwają tam jakieś prace, 26.06, ok 14.00 staliśmy tam ok. 40 minut.

Raczej możesz stwierdzić, że trwały jak jechaliście te kilka dni temu, widocznie nastąpiły już zmiany. Co było a nie jest nie pisze się w rejestr ;)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 29.06.2015 06:28

Lednice napisał(a):Według Dopravni.info remontu już nie ma :D
Skończyli :lol:

http://mapa.dopravniinfo.cz/default.asp ... %BD%20kraj

Dzięki,ale jak poznać ,że już skończyli.
Według tej mapki wygląda na to że remont potrwa do 15.09.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 07:05

Ale nie ma lekko 8)

Co prawda skończyli też remont mostu w Olsanach koło Ołomuńca,
za to są 2 nowe zwężenia na trasie Brno-Ołomuniec :!:
- Brodek u Prostejova
- Drzovice

http://mapa.dopravniinfo.cz/
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 29.06.2015 07:28

Jechałem do Wiednia 12 czerwca i troszkę nerwów straciłem.
Ale jeszcze raz zapytam jak czytać tę mapę?

Według Dopravni.info remontu już nie ma :D
Skończyli

Jak poznać ,że już skończyli?
Według tej mapki wygląda na to że remont potrwa do 15.09.

Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 07:53

Pytałeś się o remont na wylotówce z Brna na Wiedeń :!:
Tam przy wyjeździe z miasta było zwężenie :!:
Powiększasz mapę i widzisz, że nie ma już takiego remontu :!:

Klikasz w ikonki i masz mapki, co dokładnie remontują w innych miejscach :!:
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 29.06.2015 08:45

Dzienx

Pozdrav.
Phobos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Phobos » 29.06.2015 09:28

paulr napisał(a):Jakie chcesz mieć problemy przy znaku drogowym granica państwa....
po prostu szansa na korek jadąc przez Breclav jest mniejsza... (w zeszłoroczny piątek a właściwie już sobotę rano około 2) przez Breclav było pusto, samochody jeden za drugim dopiero się zaczęły po wjeździe na drogę nr 7 z Mikulowa. Tak samo jak na autostradzie w kierunku do Brna było dość trochę samochodów (normalny ruch) to już po zjechaniu z niej na Bratysławę całkowicie pusto.
Po prostu chyba większość ludzi jedzie jak nakazuje nawigacja a te w 99,9% kierują na Mikulow. Przez Breclav jest z 5km dalej:)

Gdzie w moim poście wyczytałeś coś, o spodziewanych problemach przy znaku granica państwa :?: :?: Na dodatek, w kolejnym zdaniu, sam sobie odpowiadasz, pisząc o mniejszej szansy na korki przez Breclav 8O A ja jedynie napisałem, ze jeżdżąc przez Mikulov, jak do tej pory z korkami się nie spotkałem i biorąc pod uwagę mój termin i godzinę wyjazdu, nie spodziewam się ich po drodze do CRO. A co za tym idzie, nie widzę potrzeby jazdy przez Breclav. Wiec bladego pojęcia nie mam, o co Ci chodzi i czego nie zrozumiałeś...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 270
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone