Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2015 12:27

Na kamerkach w Lucko widać że wakacje się rozpoczęły :hut:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2015 12:29

szaki17 napisał(a):Na kamerkach w Lucko widać że wakacje się rozpoczęły :hut:

A nawet że niektórym się kończą, bo największe się robią na powrotnych no i oczywiście tych "gotówkowych" :oczko_usmiech: :mrgreen:
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 27.06.2015 12:40

Witam :) 07.07 ( Wtorek )wybieramy się do Vodich, wyjazd planuje między 19-20 trasa cz,a,slo,hr, a powrót w sobotę też w godzinach wieczornych (19-20) ewentualnie niedziela tez wieczorne godziny, czy mogę się spodziewać większych korków...pozdrawiam :)
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 27.06.2015 12:44

mateo;) napisał(a):Witam :) 07.07 ( Wtorek )wybieramy się do Vodich, wyjazd planuje między 19-20 trasa cz,a,slo,hr, a powrót w sobotę też w godzinach wieczornych (19-20) ewentualnie niedziela tez wieczorne godziny, czy mogę się spodziewać większych korków...pozdrawiam :)

Widzę ,że wybrałeś A4.... :?...radzę to przemyśleć...
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 27.06.2015 12:47

GOLDEN napisał(a):
mateo;) napisał(a):Witam :) 07.07 ( Wtorek )wybieramy się do Vodich, wyjazd planuje między 19-20 trasa cz,a,slo,hr, a powrót w sobotę też w godzinach wieczornych (19-20) ewentualnie niedziela tez wieczorne godziny, czy mogę się spodziewać większych korków...pozdrawiam :)

a którędy radzisz? to nasz pierwszy wyjazd więc prosił bym o rade ;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2015 12:48

GOLDEN napisał(a):

Nie no, 7 lipca w nocy to będzie luz :wink:

Myślę ż w terminach jakich jedziesz nie powinno być problemów.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 27.06.2015 12:49

dids76 Jak Ci się jechało w nocy D1 (komfort, tempo jazdy, wzmożenie uwagi na sytuacje drogowe) :?: Jaką może być alternatywą taki przejazd D1 (jako bez opłat) w nocy w rejon Splitu względem autostrady :?: Czy ma to sens :?:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 27.06.2015 12:58

dids76 napisał(a):
GOLDEN napisał(a):

Skoro Mario tak mówi.... :boss:
Ja do Vodic jechałem na Boboszów... :D ....ale w nocy rzeczywiście robotnicy na A4 śpią... :oczko_usmiech:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2015 13:06

endryu napisał(a):dids76 Jak Ci się jechało w nocy D1 (komfort, tempo jazdy, wzmożenie uwagi na sytuacje drogowe) :?: Jaką może być alternatywą taki przejazd D1 (jako bez opłat) w nocy w rejon Splitu względem autostrady :?: Czy ma to sens :?:

Bardzo dobrze się jechało, droga prawie pusta, niektóre odcinki jechałem ponad 100km/h. Jedynie czego się obawiałem to dzikiej zwierzyny więc bardzo nie szalałem, znaczy się że można było szybciej :wink:
Według rachunku z autostrady w Karlovacu zjechałem o 21:12 a w porcie w Splicie byłem ok 1:40. pierwszy raz nie jechałem cały czas D1, tylko w Knin pojechałem na D33 i "skrótem na D56 a potem na Split, o tak https://goo.gl/maps/ZLVsJ
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2015 13:08

GOLDEN napisał(a):Ja do Vodic jechałem na Boboszów... :D ....ale w nocy rzeczywiście robotnicy na A4 śpią... :oczko_usmiech:

Robotnicy to na A4 śpią i w dzień :oczko_usmiech: :mrgreen: Byle by ruchu za dużego nie było :wink:
mandi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandi » 27.06.2015 13:09

Witam, 13 sierpnia (czwartek) wyjeżdżamy do Vodic z noclegiem w Mariborze. W czwartek powinno pójść gładko, ale mamy wątpliwości z piątkiem. Chcieliśmy rano zwiedzić Zagrzeb, ale nie wiemy czy warto, bo na przykład zejdzie nam parę godzin i będziemy stać w Lucko. Jak myślicie lepiej posiedzieć parę godzin w Zagrzebiu i coś zobaczyć czy rano od razu nad morze i nie stać w korkach?
Lis-Witalis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lis-Witalis » 27.06.2015 13:21

mandi napisał(a):Witam, 13 sierpnia (czwartek) wyjeżdżamy do Vodic z noclegiem w Mariborze. W czwartek powinno pójść gładko, ale mamy wątpliwości z piątkiem. Chcieliśmy rano zwiedzić Zagrzeb, ale nie wiemy czy warto, bo na przykład zejdzie nam parę godzin i będziemy stać w Lucko. Jak myślicie lepiej posiedzieć parę godzin w Zagrzebiu i coś zobaczyć czy rano od razu nad morze i nie stać w korkach?

W piątek nie powinno być korków na Lucko.
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 27.06.2015 14:23

GOLDEN napisał(a):
dids76 napisał(a):
GOLDEN napisał(a):

Skoro Mario tak mówi.... :boss:
Ja do Vodic jechałem na Boboszów... :D ....ale w nocy rzeczywiście robotnicy na A4 śpią... :oczko_usmiech:

Czyli mogę śmiało jechać A4? A powrót lepiej w niedziele czy sobota może być?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2015 15:12

Żeby nikomu nie przyszło do głowy wracać w piątek i w godzinach popołudniowych kierować się od Wiednia w stronę granicy Austriacko - Czeskiej. Wczoraj była masakra, sznur aut do rond w Mikulovie, prze Poysdorf korek na kilka km, końcówka A5 też się korkowała. Najprawdopodobniej nasi rodacy wracali z pracy w Austrii na weekend do domu, co drugi samochód na polskich "blachach" (w 90% SRC,OK, OKR, OP OPL) :oczko_usmiech: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2015 15:15

dids76 napisał(a):
endryu napisał(a):dids76 Jak Ci się jechało w nocy D1 (komfort, tempo jazdy, wzmożenie uwagi na sytuacje drogowe) :?: Jaką może być alternatywą taki przejazd D1 (jako bez opłat) w nocy w rejon Splitu względem autostrady :?: Czy ma to sens :?:

Bardzo dobrze się jechało, droga prawie pusta, niektóre odcinki jechałem ponad 100km/h. Jedynie czego się obawiałem to dzikiej zwierzyny więc bardzo nie szalałem, znaczy się że można było szybciej :wink:
Według rachunku z autostrady w Karlovacu zjechałem o 21:12 a w porcie w Splicie byłem ok 1:40. pierwszy raz nie jechałem cały czas D1, tylko w Knin pojechałem na D33 i "skrótem na D56 a potem na Split, o tak https://goo.gl/maps/ZLVsJ

Się mi przypomniało, za Plitvicami w m.Prijeboj https://goo.gl/maps/4MF9K jest przebudowa drogi. Kilkaset metrów bez asfaltu, tylko szuter.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 268
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone