dids76 napisał(a):Spokojnie, jak wyjedziesz o 8 rano w sobotę z Krakowa, to korków raczej już nie będzie, większość ruszy w piątek wieczorem
W 2013 jechałem ruszałem w sobotę rano (fakt że końcówka czerwca to była) ok 8 i w Krapinie w muzeum Neandertalczyka byłem coś ok 15 /16 z przerwą na pizze po drodze. Drogi były praktycznie puste
dids76 napisał(a):... w Krapinie w muzeum Neandertalczyka ...
Crocodyl napisał(a):Powiedz czy warto, bo (strona www. nie oddaje subiektywnych odczuć) mam zwiedzanie tego muzeum w tzw. "planach ewentualnosciowych"
piotrekbeti napisał(a):Teoretycznie od wjazdu na A8 Wrocław-AOW do granicy CZ przez A4-Gliwice-bramki- A1 wychodzi 2,5h -230km przy normalnym ruchu. Plus 16zeta opłaty. Ale obecnie to loteria, może być i 2.40 i 5-6h.
arabesqa74 napisał(a):Mam ten sam problem co banalna77, z tym, że my mamy kwaterę od 15.08.15r. (też Zaostrog )
Po drodze zawsze nocujemy, więc przerwa tak, czy tak będzie, ale najbardziej martwi mnie węzeł Lučko i to co potencjalnie może się dziać na bramkach. Czy ktoś z Was ma jakieś obserwacje, jak podzielić trasę, żeby nie utknąć na wiele godzin na autostradzie? Nie planujemy Plitvic, ale jak będzie mus, to biorę pod uwagę tę drogę. Do Cieszyna mamy 460km i niestety nie możemy wyjechać wcześniej niż 7-8 rano (praca).
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi