orson napisał(a):Cześć wszystkim
Potrzebuję info na temat ewentualnych korków na trasie. Zawsze do Chorwacji wyjeżdżałem wieczorem i jechałem w nocy żeby rano być na miejscu. W tym roku mam zamiar pojechać w dzień z noclegiem zaraz za granicą w Chorwacji. Myślałem o wyjeździe w godzinach 10-11 w niedzielę. Trasa standardowa: Jaworzno - Ostrawa - Ołomuniec - Brno - Graz - Lenart - Ptuj.
Czy wyjeżdżając w takich godzinach w niedzielę narażam się na jakieś większe utrudnienia spowodowane korkami? Będę wdzięczny za info
magdalenkaka napisał(a):Witam Wszystkich:)
Wyjeżdżam w tym roku z rodziną z Gliwic(Śląsk) do Chorwacji. Jedziemy z dwójką małych dzieci, nie bardzo fajnie podróżującymi. Zakwaterowanie mamy od 25.07 od godziny 14 w miejscowości Mimice.
Zawsze jeździmy nocą ,ale żeby uniknąć korków o której musimy wyjechać optymalnie?Problem jest większy, bo jedziemy ze znajomymi, oni chcą wyjechać ok 2 w nocy z Gliwic. Z tego , co tu czytałam i z wypowiedzi tych,co jeżdżą co roku to na bank natrafimy wtedy na korki. Nie wiem jak przyjaciółkę przekonać , wolę jechać na noc i potem w nocy gdzieś się przespać w aucie jak już ten gorący punkt ominiemy (noclegi nie wchodzą w grę). Do której są te korki?
magdalenkaka napisał(a):Witam Wszystkich:)
Wyjeżdżam w tym roku z rodziną z Gliwic(Śląsk) do Chorwacji. Jedziemy z dwójką małych dzieci, nie bardzo fajnie podróżującymi. Zakwaterowanie mamy od 25.07 od godziny 14 w miejscowości Mimice.
Zawsze jeździmy nocą ,ale żeby uniknąć korków o której musimy wyjechać optymalnie?Problem jest większy, bo jedziemy ze znajomymi, oni chcą wyjechać ok 2 w nocy z Gliwic. Z tego , co tu czytałam i z wypowiedzi tych,co jeżdżą co roku to na bank natrafimy wtedy na korki. Nie wiem jak przyjaciółkę przekonać , wolę jechać na noc i potem w nocy gdzieś się przespać w aucie jak już ten gorący punkt ominiemy (noclegi nie wchodzą w grę). Do której są te korki?
kropi napisał(a):Korki przed Zagrzebiem omijamy zjeżdżając wcześniej na pas dla płacących kartą
kropi napisał(a):Pewną opcją jest jazda przez Słowację i Węgry trasą M86 - na przejściu nieautostradowym Mursko Središte korków nie ma tylko trzeba uważać, żeby nie wywiało na autostradę. Wyjeżdżając o 2 w nocy z Gliwic na granicy będziecie jakoś o 7-8 rano
te kiero napisał(a):magdalenkaka napisał(a):Witam Wszystkich:)
przekonaj znajomych na jazdę nocną, pokaż im 2 tygodnie oraz 1 tydzień wcześniej kamery, niech sobie zobaczą jakie są korki na bramkach Zagreb Lućko oraz granica Macelj w soboty już od godzin porannych np. od 7:00, to powinno ich przekonać;
najpóźniej wyjechałbym o 22:00, tak by być na Lućko ok. 6:00 lub wcześniej; potem do Mimic już na spokojnie;
korkuje się nawet do południa w sobotę;
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi