frohse napisał(a):Za nie długo będzie do Mikulova autostrada (po austriackiej stronie oczywiście )to będzie jeszcze wygodniej
A za niedługo, to jaki czasookres? Jakieś szczegóły?
Jackar napisał(a):frohse napisał(a):Za nie długo będzie do Mikulova autostrada (po austriackiej stronie oczywiście )to będzie jeszcze wygodniej
A za niedługo, to jaki czasookres? Jakieś szczegóły?
yzedef napisał(a):czyli wszyscy wtedy będziecie jeździć przez Breclav tak jak ja . Nie ma co robić z siebie panienki bo u nas w PL jest masa dróg dużo gorszych.
dids76 napisał(a):walp napisał(a):mają się rozpocząć w 2. poł. 2016 roku. Oddanie do ruchu planowane na 2018.
No chyba że: "durch allfällige Einsprüche bei Materienrechtsverfahren kann es zu Verzögerungen kommen" się trochę przeciągnie.
Lednice napisał(a):
Jak grzałem cały czas lewym pasem z Brna na Breclav, tak 140 km/h,
to nawet fajnie się jechało
Ale jak tylko zjechałem na prawy, to miałem wrażenie, że jadę po świeżo zaoranym polu
yzedef napisał(a):Lednice napisał(a):
Jak grzałem cały czas lewym pasem z Brna na Breclav, tak 140 km/h,
to nawet fajnie się jechało
Bo to najlepsza metoda , ja co prawda 130 ale przy tej prędkości łączenia płyt się zlewają i odgłosy z nich .
Dodatkowo z taką prędkością to 20-30 minut i mamy po temacie...
jackuc napisał(a):Zgadzam się z Bocianem, dramatu nie ma, ponadto warto pokombinować z prędkością, zazwyczaj w gore, ale oczywiście tak, aby było dobrze ...
Edikol napisał(a):Ale te 15 euro dzieląc na dwie rodziny to żadna kasa, ja w takim wypadku jechał bym autostradą, tym bardziej w sobotę 30 maja korka nie będzie.
Jadę w 10 lipca też na sobotę to raczej korek będzie już na moście w Ptuju jak zwykle zresztą, dlatego jadę objazdem, zawsze jak jest korek to jadę na Varażdin więcej kilometrów ale człowiek nie męczy się czekając w korku tylko jedzie.
dangru napisał(a):Edikol napisał(a):Ale te 15 euro dzieląc na dwie rodziny to żadna kasa, ja w takim wypadku jechał bym autostradą, tym bardziej w sobotę 30 maja korka nie będzie.
Jadę w 10 lipca też na sobotę to raczej korek będzie już na moście w Ptuju jak zwykle zresztą, dlatego jadę objazdem, zawsze jak jest korek to jadę na Varażdin więcej kilometrów ale człowiek nie męczy się czekając w korku tylko jedzie.
Hej Edikol z skąd wyjeżdżasz , o której godzinie jeśli można wiedzieć .
Pozdrawiam
wielbiciel napisał(a):Informacja dla tych co na Istrię.
W związku z pracami na drogach w rejonie Kopru oraz wzmożonym ruchem weekendowym miejscowych z SLO i I, omijajcie przejście w Kastel jako wjazd i wyjazd z Istrii.
Lepiej zjechać prędzej na przejście Socerga-Buzet.
Jadąc do, zjazd za tunelem i estakadą na Ćmi Kal i dalej na Buzet. Wyjeżdżając z Istrii kierujemy się na Buzet i dalej na Ćmi Kal. Na przejściu (HR) są w chwili obecnej prace drogowe i odprawa odbywa się tylko w części Słoweńskiej. Szybko sprawnie i bez kolejki.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi