Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madi-ad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) madi-ad » 10.05.2015 11:47

Moim zdaniem to kwestia doboru towarzystwa z którym się jedzie na urlop, my zawsze jeździmy ta sama paczką i nigdy problemu nie było, ustalamy gdzie jak i kiedy . Najgorsze jak jeden chce jechać szybciej drugi wolniej , a później jest czekanie, zwalnianie jazda na wariata. Podróż trzeba zaplanować i jechać z głową bo w końcu jedziemy na urlop do naszej słonecznej CRO więc niema co się ścigać :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2015 11:50

Dobór towarzystwa to podstawa :wink:

Ważne, żeby wszyscy kierowcy byli "kumaci", jechali bez nerwów
i znali przed podróżą przebieg trasy 8)
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 11.05.2015 11:18

a możemy ma ktoś z Was gotową mapkę np. z google maps jak ominąć płatną autostradę w Słowenii?
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 11.05.2015 11:20

Proszę bardzo, zapodaję całość z Wawy do Karlovac
W Austrii zjazd 226 na Mureck, jak przybliżysz to widać numerek na mapie

KLIK
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 11.05.2015 11:52

jackuc napisał(a):Proszę bardzo, zapodaję całość z Wawy do Karlovac

KLIK

dziękuje bardzo

wszystko już wiem, teraz tylko czekam na wyjazd 26 czerwca :)
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 11.05.2015 11:57

No ja tydzień i ciut wcześniej -> 17.06 wyjazd
soranus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) soranus » 17.05.2015 20:13

Hej, ja też wyjężdzam na Cro 26 czerwca z Katowic, jadę pierwszy raz jeżeli jest ktoś kto też jedzie z podobnych okolic to chętnie się podepne:) Pozdrawiam
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 17.05.2015 20:38

soranus napisał(a):Hej, ja też wyjężdzam na Cro 26 czerwca z Katowic, jadę pierwszy raz jeżeli jest ktoś kto też jedzie z podobnych okolic to chętnie się podepne:) Pozdrawiam

Jedzie trochę osób, nawet z Twoich rejonów. Sprawdź sobie tutaj:
kalendarz-wyjazdowy-wakacje-2015-t46842.html
Ja też jadę 26.06 z Raciborza, tylko o trochę dziwnej porze i nie całkiem standardową trasą. Oczywiście jak chcesz to możesz się przyłączyć :wink:
mac30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac30 » 18.05.2015 08:01

Poproszę o informację gdzie jadąc do Cro w końcówce lipca, piątek/sobota przez Chyżne, Banską, Sahy, Balaton muszę się liczyć ze staniem w korkach. W Chorwacji na pewno w Lucko, a na Węgrzech też może się coś korkować oprócz Budapesztu, czy da się w miarę płynnie przejechać?
Najpierw rozważałem trasę przez Czechy, Austrie i Słowenię ale teraz kombinuję z przelotem przez Węgry.
Jak myślicie, która będzie lepszym rozwiązaniem uwzględniając, że jedziemy w piątek i na sobotę będziemy w Cro?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.05.2015 08:04

jackuc napisał(a):Proszę bardzo, zapodaję całość z Wawy do Karlovac

KLIK

Mapka to jedno ale też gdzieś na forum jest kapitalny opis wraz ze zdjeciami, czy moze ktos na maila mi kiedys coś takiego podesłał, jest to bajeczne. Jedzie sie jak po sznurku i nie sposób mieć nawet w środku nocy najmniejszych wątpliwosci gdzie i kiedy skręcic :)
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 18.05.2015 08:12

Większość trasy możesz sobie przeklikać w street view.... chociaż co dziwne w Austrii często brakuje niektórych odcinków....
Ja co prawda w zasadzie bym ją mógł pokonać juz bez navi ale i tak sobie wbijam w nawigację jak ma mnie prowadzić, czyli ja wymuszam na niej trasę a nie odwrotnie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.05.2015 08:16

piotrulex napisał(a):Mapka to jedno ale też gdzieś na forum jest kapitalny opis wraz ze zdjeciami, czy moze ktos na maila mi kiedys coś takiego podesłał, jest to bajeczne. Jedzie sie jak po sznurku i nie sposób mieć nawet w środku nocy najmniejszych wątpliwosci gdzie i kiedy skręcic :)

8O 8O 8O
Nie znasz tego wątku :?:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.05.2015 08:20

Janusz Bajcer napisał(a):
piotrulex napisał(a):Mapka to jedno ale też gdzieś na forum jest kapitalny opis wraz ze zdjeciami, czy moze ktos na maila mi kiedys coś takiego podesłał, jest to bajeczne. Jedzie sie jak po sznurku i nie sposób mieć nawet w środku nocy najmniejszych wątpliwosci gdzie i kiedy skręcic :)

8O 8O 8O
Nie znasz tego wątku :?:

A tu masz opisz z linkami do Google SV :oczko_usmiech: :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2015 08:22

jackuc napisał(a):Większość trasy możesz sobie przeklikać w street view.... chociaż co dziwne w Austrii często brakuje niektórych odcinków....
Ja co prawda w zasadzie bym ją mógł pokonać juz bez navi ale i tak sobie wbijam w nawigację jak ma mnie prowadzić, czyli ja wymuszam na niej trasę a nie odwrotnie

W Austrii nie ma w ogóle chyba street wiev.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 18.05.2015 08:25

mac30 napisał(a):Poproszę o informację gdzie jadąc do Cro w końcówce lipca, piątek/sobota przez Chyżne, Banską, Sahy, Balaton muszę się liczyć ze staniem w korkach. W Chorwacji na pewno w Lucko, a na Węgrzech też może się coś korkować oprócz Budapesztu, czy da się w miarę płynnie przejechać?
Najpierw rozważałem trasę przez Czechy, Austrie i Słowenię ale teraz kombinuję z przelotem przez Węgry.
Jak myślicie, która będzie lepszym rozwiązaniem uwzględniając, że jedziemy w piątek i na sobotę będziemy w Cro?

W tym terminie spore korki możesz też napotkać na granicy w Chyżnem no i w okolicach Balatonu.
Trudno powiedzieć, która opcja jest lepsza. Każdy ma inne doświadczenia. Jeśli jedziesz z Białegostoku, to i tak najgorszy odcinek czeka Cię chyba jeszcze na terenie Polski.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 239
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone