paw_el napisał(a):nie, nie będę zwiedzał, tylko szukam trasy najbardziej optymalnej i żeby nie tracić czasu w korkach
paw_el napisał(a):nie, nie będę zwiedzał, tylko szukam trasy najbardziej optymalnej i żeby nie tracić czasu w korkach
jackuc napisał(a):paw_el napisał(a):nie, nie będę zwiedzał, tylko szukam trasy najbardziej optymalnej i żeby nie tracić czasu w korkach
Wiesz dla jednego optymalna będzie taka dla innego inna. Ja jadę w czerwcu więc dla mnie optymalna trasa to ta "klasyczna" A1, super się teraz jedzie, BP przy granicy, potem przez Breclav, objazd przez Mureck itp Dokładnie jak poniżej
Jakbym jechał w sierpniu to rozważałbym inne warianty, obajzdy Lucko czy granicy, które mam opracowane i przygotowane w moim narzędziu do nawigacji. Jak masz Garmina i Mapsource mogę wysłać gotowe pliki
MOJA TRASA NA PIERWSZY DZIEŃ
jackuc napisał(a):Paw_el z Wawy to jak dla mnie jedyna słuszna opcja to gierkówka, A1 i Czechy. W zeszłym roku wyjechałem chyba 5:40 z domu (prawa część Wawy) a w Jastrzębiu po 0.5h korku itp (teraz zatankuje na BP już przy granicy) byłem 9:30
paw_el napisał(a):jackuc napisał(a):Paw_el z Wawy to jak dla mnie jedyna słuszna opcja to gierkówka, A1 i Czechy. W zeszłym roku wyjechałem chyba 5:40 z domu (prawa część Wawy) a w Jastrzębiu po 0.5h korku itp (teraz zatankuje na BP już przy granicy) byłem 9:30
a winietki kupić w Polsce czy po drodze jadąc?
jackuc napisał(a):paw_el napisał(a):jackuc napisał(a):Paw_el z Wawy to jak dla mnie jedyna słuszna opcja to gierkówka, A1 i Czechy. W zeszłym roku wyjechałem chyba 5:40 z domu (prawa część Wawy) a w Jastrzębiu po 0.5h korku itp (teraz zatankuje na BP już przy granicy) byłem 9:30
a winietki kupić w Polsce czy po drodze jadąc?
Ja kupuję na Czechy i Austrię zaraz na pierwszym Shellu przed Bohuminem. Przepłacasz za austriacką kilka zeta, ale tam tniesz już potem i nie musisz stawać...
jackuc napisał(a):A ok rok temu w czerwcu jak jechałem to byłą jeszcze zamknięta to chyba tak zrobię.
Co do postojów to ja miałem tak, że wyjazd Wawa, pierwszy postój Jastrzębie, teraz będzie Mszana, potem za 10 minut postój w Bohuminie na Shell a potem to już dopiero w Graz na Maca i dobicie na miejsce pod Karlovacem na spanie. Jazda bez dzieci ... i pampersów
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi