te kiero napisał(a):...
niedziela na powrót może być, choć z weekendu będą wracać i może być ciaśniej;
najlepiej poobserwować bramki tydzień wcześniej i jak będzie ciasno też wyjechać kilka godz wcześniej
kojacek napisał(a):te kiero napisał(a):...
niedziela na powrót może być, choć z weekendu będą wracać i może być ciaśniej;
najlepiej poobserwować bramki tydzień wcześniej i jak będzie ciasno też wyjechać kilka godz wcześniej
I ustawiać się do płacenia (i płacić) kartą za przejazd w Chorwacji.
W 2013 wracaliśmy w niedzielę i nie było tragedii, ale pod Zgrzebiem płaciłem kartą-korek do bramek gotówkowych miał grubo ponad 1km, a do płacenia kartą podjechałem jako chyba jako 3. czy 4. pod bramkę.
pacsirta napisał(a):Paulr - czyli jak się objeżdża Lucko? Przez miasto?
pacsirta napisał(a):Ciekawe, jak to faktycznie wygląda w lipcową sobotę?... Może niektórzy też objeżdżają i jest jeszcze gorzej... Ale z drugiej strony, skoro tak dużo osób stoi w kolejce do bramek, żeby zapłacić gotówką mimo, że dużo szybciej można kartą... może jakiś instynkt stadny spowalnia myślenie... hmmm.... tak jak u mnie spowolnił, i zarezerwowałam od soboty )
dids76 napisał(a):pacsirta napisał(a):Paulr - czyli jak się objeżdża Lucko? Przez miasto?
Można tak: https://goo.gl/maps/MqiBc
Lednice napisał(a):Za 3 godziny chcesz dojechać z Wiednia do Zagrzebia
Mandaty mogą być słone
Za 3 godziny to dojedziesz do granicy w Macelj
https://www.google.pl/maps/dir/48.36801 ... 46.2629335
Teoretycznie za 3 godziny dojedziesz ze stacji Shell w Boguminie do Wiednia
Nie piszę Gorzyczki, bo coś takiego jak Gorzyczki nie istnieje realnie jako punkt orientacyjny, to tylko linia na mapie, tam nie wolno się nawet zatrzymać na autostradzie
Nie powinno być korków, ale pamiętaj, że i w nocy musisz robić przerwy, i może dopaść cię zmęczenie
paw_el napisał(a):witam wszystkich
wyjeżdżam z Warszawy do Chorwacji na wyspę Rab w sobotę 27 czerwca i myślałem żeby obrać taką trasę: Cieszyn, Żylina, Bratysława, Budapeszt, Zagrzeb.
Co Wy na to?
Czy jechać tradycyjnie Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi