crozul napisał(a):Witam,
Takie małe pytanie, skoro wiadomo że na bramkach wyjazdowych w Lucko (powrót z HR do PL) czeka się b.długo to czy ktoś już próbował zjechać jednym zjazdem wcześniej i drogami lokalnymi ominąć zagrzeb coś takiego:
pozdrawiam
pawi napisał(a):Aktualnie patrzę na kamerki z Lucka jest godz. 16.32 na kamerce Lucko-Izlaz niekończący się korek. Czy to jest w końcu bramka wjazdowa na A1 w kierunku Splitu, czy wyjazdowa w kierunku Węgier, czy Słowenii. Przecież jest sobota i co ludzie już wyjeżdżają, czy raczej wjeżdżają ? Na logikę korek powinien być dla wjeżdżających bo jest środek weekendu, no chyba, że weekend kończy siętam w sobotę nie niedzielę. Wszyscy piszą, że przy wjeździe nie ma korków tylko wyjeździe. To co to za korek bo nic juz nie kumam, a wyjazd za 1 dzień.
wielbiciel napisał(a):crozul napisał(a):Witam,
Takie małe pytanie, skoro wiadomo że na bramkach wyjazdowych w Lucko (powrót z HR do PL) czeka się b.długo to czy ktoś już próbował zjechać jednym zjazdem wcześniej i drogami lokalnymi ominąć zagrzeb coś takiego:
pozdrawiam
Dość podobnie od Rakov Potok do którego lepiej pojechać przez węzeł Lucko (kier. Zagrzeb Centrum) by potem zaraz skręcić w prawo pod estakadę na j/w Rakov Potok.
Dla tych co od Węgier to przed węzłem Lucko w prawo i zaraz w prawo dalej kierunek jak wyżej.
Trasę "sprzedał" mi chorwat w u nas mieszkający który śmieł się z tych co stoją skoro jest alternatywa.
wielbiciel napisał(a):crozul
No właśnie tak. Trzeba sobie tylko mocno powiększyć np. w google cały węzeł Lucko gdyż przejazd przez niego jest trochę zakręcony.
A ci tam dalej stoją.
Dość podobnie od Rakov Potok do którego lepiej pojechać przez węzeł Lucko (kier. Zagrzeb Centrum) by potem zaraz skręcić w prawo pod estakadę na j/w Rakov Potok.
Dla tych co od Węgier to przed węzłem Lucko w prawo i zaraz w prawo dalej kierunek jak wyżej.
Trasę "sprzedał" mi chorwat w u nas mieszkający który śmieł się z tych co stoją skoro jest alternatywa.
Aleksandra Jach napisał(a):Na googlach statelitarnych nijak w tej okolicy nie ma wjazdu na autostradę (jest raczej wiadukt). Jaki kierunek należy po kolei obrać mijając Zagrzeb aby ominąć bramki w Lucko i wjechać gdzieś dalej?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi