toomas napisał(a):Winiety sprzedają też na nowej stacji BP MOP Mszana.
toomas napisał(a):Winiety sprzedają też na nowej stacji BP MOP Mszana.
Karas napisał(a):Z obecnego wyjazdu. Winieta czeska, przepiłem shell 1 stację na a1. z duszą na ramieniu przejechałem tunel i na kolejnej stacji 310koron kartą. Na samej granicy Czechy-Austria jest buda po prawej stronie. Tam nominalnie Austria i Słowenia kartą.
Przy powrocie. Zaraz za granicą Chorwacką buda z winietami po prawej stronie. Nominalnie Słowenia i Austria kartą. Po przejechaniu granicy Czeskiej po prawej stronie są budy z winietami w cenie nominalnej, ale brak płatności kartą. Jak chciałem zapłacić euro to się dało, ale policzył mnie 17,5E . Za kawałek była stacja po lewej stronie, tam już poszło kartą bez problemu.
bartek1706 napisał(a):Cześć,
Po wieloletniej przerwie w wyjazdach do Chorwacji wybraliśmy się teraz do Slatine obok Trogiru.
W piątek albo sobotę ruszamy w drogę powrotną. Pytanie co się dzieje w Słowenii na wysokości miejscowości PTUJ? Jak jechaliśmy tutaj, w tę stronę to policja stanęła i zablokowała drogę. Kazali jechać na oromoź i granicę przekroczyć w trnovec... Nadłożyliśmy przez to ponad dwie godziny jazdy i ponad 100 km, nie mówiąc o opłacie za Chorwacką autostradę. Ktoś wie dlaczego i po co? Czy na drodze powrotnej też spotkają nas takie niespodzianki?
te kiero napisał(a):ewentualna informacja dla jadących przez A4 na wysokości Górnego Śląska:
zwężka między węzłem ChBatory - RŚlWirek, na odcinku kilku km jazda jedną nitką autostrady,
niby po dwa pasy w jedną stronę, ale się korkuje, szczególnie jak coś stanie na odcinku ograniczonym w ruchu (jak np dziś w kierunku Wrocka)
informują, że tak ma być przez ten cały tydzień
te kiero napisał(a):te kiero napisał(a):ewentualna informacja dla jadących przez A4 na wysokości Górnego Śląska:
zwężka między węzłem ChBatory - RŚlWirek, na odcinku kilku km jazda jedną nitką autostrady,
niby po dwa pasy w jedną stronę, ale się korkuje, szczególnie jak coś stanie na odcinku ograniczonym w ruchu (jak np dziś w kierunku Wrocka)
informują, że tak ma być przez ten cały tydzień
zgodnie z przewidywaniami, remont się przeciągnął i nie wiadomo kiedy się skończy
dziennie jest jedno zdarzenie (zdarzenie ) korkujące na zwężce, np wczoraj 5km zator w stronę Wrocka ok. godz. 11tej, powodzenia dla siebie i innych
dids76 napisał(a):
Wracałem wczoraj ok godz 19 i wydawało mi się że już kończą, tzn rozbierali barierki i zrywali "żółte pasy". Jutro rano znowu jadę do Katowic to sprawdzę
Ps korek wczoraj ok11 widziałem, na szczęście jechałem w przeciwnym kierunku
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi