Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzyniu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyniu » 29.08.2014 21:41

iriss,
dzięki za info
tmk5252
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmk5252 » 29.08.2014 22:09

Dzieki Iriss,
To bardzo pozytywna informacja.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2014 22:45

jackuc napisał(a):To nawet bez remontów moim zdaniem lepsza opcja. A że płyty stukają to nic to. Przy 130 prawie ich nie słychać

Tak na oko 90% ruchu na trasie Brno-Wiedeń lud odwrotnie jest przez Mikulov i Poysdorf.
Skutek jest dość widoczny, czyli koleiny :?

Pomijając ten remont, który szybko się skończy, mogą zaraz zabrać się za inny odcinek tej trasy :roll:

A w Poydorf coraz częściej są korki.

Jest jeszcze bardzo fajna opcja przez Laa an der Thaya, przestestowana osobiście. Wlatuje się na drogę na Wiedeń za Mistelbach, a droga jest pusta i jedzie się bez stresu :D

Jak ktoś jedzie w nocy, to nie ma po co sobie d... zawracać :wink: Ale od poniedziałku do piątku w godzinach pracy oraz w sezonie letnim w sobotę
lepiej wybrać inną drogę niż przez Mikulov
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 30.08.2014 06:31

Jadąc w Czwartek do Cro było sporo wypadków i zwężek ale dla tych co wracali do kraju .Koło Olomouca był wypadek 4 tiry korek na 6 km.Koło Brna też coś się zderzyło ale tam już sprzątali.Potem już Wiedeń korek miał też parę km panowie w pomarańczowych kamizelkach coś tam dłubali.A my powoli jechaliśmy do celu droga nam mijała szybko i bez komplikacji :mrgreen:
Krzyniu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyniu » 30.08.2014 11:23

jackuc napisał(a):To nawet bez remontów moim zdaniem lepsza opcja. A że płyty stukają to nic to. Przy 130 prawie ich nie słychać

żart: bo se specjalnie na tegoroczny wyjazd auto wymieniłem, i mi pokazuje eko jazdę przy 120. Więc 130 odpada :)
Zaprosiłem znajomków na wyjazd i poniewczasie stwierdziłem że się z Magance we 4 nie zmieścimy z bagażami. Był pomysł o bagażniku dachowym.. ale padło na wymianę auta na większe. Ale ecojazdę ma przy 120 więc płyty na Breclav odpuszczam, wystarczy mi "stukanie" Olomouc-Brno. :)
Będzie GIT!
Co chciałem to się dowiedziałem: Brno-Mikulov się da bezstresowo pojechać.
pozdrowienia vel pozdrav :)

ps. czytuję to forum od lat: bardzo dużo tu fajnych, użytecznych rzeczy można znaleźć ale głupich i bezsensownych też niemało. Ludziska - CRO to "nie koniec świata". Jedźcie tam! Jest fajnie!

ps2. podziękowania dla Twórców forum za to że jest!
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.08.2014 18:40

Dzis w hr radio podawali ze na Lucko znow kibel, co zreszta przewidywalem, widzac ile naroda zaplanowalo dzis powrot, nawet proponowalem jednej ekipie objazd, stwierdzili ze oni nie lubia kombinowac, skoro lubia stac niech stoja
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.08.2014 18:45

te kiero napisał(a):Dzis w hr radio podawali ze na Lucko znow kibel, co zreszta przewidywalem, widzac ile naroda zaplanowalo dzis powrot, nawet proponowalem jednej ekipie objazd, stwierdzili ze oni nie lubia kombinowac, skoro lubia stac niech stoja

... albo niech się położą. A potem są narzekania na godziny spędzone w korku i nigdy więcej do Cro.
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 30.08.2014 19:45

ale dzisiaj wjazd do Słowenii ... DRAMATYCZNIE DŁUUUUUUGI! :(
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.08.2014 19:53

maniusc napisał(a):ale dzisiaj wjazd do Słowenii ... DRAMATYCZNIE DŁUUUUUUGI! :(

Bo qźwa połowa Europy ma koniec wakacji :oczko_usmiech: :mrgreen:
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 30.08.2014 20:08

dids76 napisał(a):
maniusc napisał(a):ale dzisiaj wjazd do Słowenii ... DRAMATYCZNIE DŁUUUUUUGI! :(

Witaj Maniek, mam pytanie na PRIV.
wieza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wieza » 30.08.2014 20:23

z mojej obserwacji i doświadczenie tegorocznego to tak.
obiazd przez Mureck i Ptuj jest świetny super się jedzie :) mapka
https://www.google.pl/maps/dir/46.28407 ... 076787!3e0

oraz jak jest korek na wjazd na autostradę chorwacka to trzeba od razu po przejechaniu granicy zjechać w lewo i można wjechać kolejnym wjazdem droga jest swietna :) https://www.google.pl/maps/dir/46.26860 ... 968062!3e0

A węzeł Lućko tez można ominąc np. wracając z wakacji zjezdzasz zjazdem 1 lub 2 przed koncem unikasz korków i stania , przejezdzasz lokalna droga i wjezdzasz na autostradę w kierunku granicy słoweńskiej i tak samor robisz przed granica zjezdzasz 1-2 zjazdem przed koncem i nie stoisz ;) sprawdzone :) https://www.google.pl/maps/dir/45.67530 ... m1!2b1!3e0
i tak proponuje robic zjezdzac 1 zjazd wcześniej:) nie raz mi uratowało to tyłek ;)
wieza
Globtroter
Re: 2 tyg i pare uwag, kosztów..

Nieprzeczytany postnapisał(a) wieza » 30.08.2014 20:38

z mojej obserwacji i doświadczenie tegorocznego to tak.
obiazd przez Mureck i Ptuj jest świetny super się jedzie :) mapka
https://www.google.pl/maps/dir/46.28407 ... 076787!3e0

oraz jak jest korek na wjazd na autostradę chorwacka to trzeba od razu po przejechaniu granicy zjechać w lewo i można wjechać kolejnym wjazdem droga jest swietna :) https://www.google.pl/maps/dir/46.26860 ... 968062!3e0

A węzeł Lućko tez można ominąc np. wracając z wakacji zjezdzasz zjazdem 1 lub 2 przed koncem unikasz korków i stania , przejezdzasz lokalna droga i wjezdzasz na autostradę w kierunku granicy słoweńskiej i tak samor robisz przed granica zjezdzasz 1-2 zjazdem przed koncem i nie stoisz ;) sprawdzone :) https://www.google.pl/maps/dir/45.67530 ... m1!2b1!3e0
i tak proponuje robic zjezdzac 1 zjazd wcześniej:) nie raz mi uratowało to tyłek ;)
Krzyniu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyniu » 30.08.2014 21:09

całkowita prawda!!!
nic osobistego ale Twoje opinię szanuję - nie jesteś z tych co im wszystko przeszkadza
Awansowałeś w moim osobistym kryteruium do CRO-wiedzących :) jak Balcer i Fux. :)
3-m się
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.08.2014 21:46

Krzyniu napisał(a):

całkowita prawda!!!
nic osobistego ale Twoje opinię szanuję - nie jesteś z tych co im wszystko przeszkadza
Awansowałeś w moim osobistym kryteruium do CRO-wiedzących :) jak Balcer i Fux. :)
3-m się

Staram się jak mogę :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 31.08.2014 12:59

Wczoraj 30.08 powrót Podgora - Gliwice 15h
W sumie w korku na ostatnich bramkach i autostradzie ok 2h.
Gdybym zjechał przed bramkami, jak zaczynał się korek nie stałbym prawie wcale - mój błąd.
Na obydwu stacjach w Mureck nie można było płacić za winietki kartą....! Nie wiem czy tak zawsze było, pierwszy raz tam chciałem kupić. Na pierwszej stacji przy autostradzie nie było takich problemów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 222
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone