obiadek napisał(a):Nie rozumiem tego fenomenu że na bramkach z only cash są zawsze korki a na karcie nie. Wynika to z tego że kartą podróżujący boją się płacić bo nie wierze że nie mają. Owszem w Polsce trzeba odstać przed bramką swoję obojętnie od płatności ale tam? Nie pojmuje tego
walp napisał(a):maniusc napisał(a):no jutro rano powrót z Makarskiej Riviery...
...no i pewnie korek w Lućko...
...może bramką na kartę się uda szybciej...
Oczywiście, że uda się szybciej, pod warunkiem, że zjedziesz tutaj (link)
borasbdg napisał(a):
czy jak mam zwykłą kartę taką do bankomatu, którą też płacę za zakupy normalnie w sklepie, tyle że to Visa Electron, to też pyknie tam zjechać zapłacić tą kartą i nie stać w ewentualnym korku??
Krzyniu napisał(a):Człowiek zapytał.. a Wy o kartach na bramkach.
Ponowię pytanie: Czy między Brnem a Mikulovem się da jechać? wg czeskiej strony 2 dni temu mieli skończyć remonty/przebudowy. Jechał ktoś tamtędy np. dziś?
Krzyniu napisał(a):Człowiek zapytał.. a Wy o kartach na bramkach.
Ponowię pytanie: Czy między Brnem a Mikulovem się da jechać? wg czeskiej strony 2 dni temu mieli skończyć remonty/przebudowy. Jechał ktoś tamtędy np. dziś?
jackuc napisał(a):To nawet bez remontów moim zdaniem lepsza opcja. A że płyty stukają to nic to. Przy 130 prawie ich nie słychać
Krzyniu napisał(a):Lednice napisał(a):wchodziłem tam ale tu na forum napisane, że się zwykle czeskie opóźniają z robotą.
stąd pytanie... czy może ktoś organoleptycznie sprawdził.
edit:
Dopiero teraz skumałem Twoją wiadomość: ze 3 dni temu sprawdzałem i mieli skończyć 27-ego. Ty piszesz o 29-tym. Stąd moje pytanie było. Jadę za tydzień i tamtędy planowałem, ale jak będą ryć po asfalcie to inną trasę wymyślę. Breclav maybe?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi