MłodyGSX-R napisał(a):http://wiadomosci.wp.pl/martykul.html?kat=1356&wid=16833453
Ciekawe czy nie wracali z CRO?! ; (
dominnk napisał(a):Hej jechałem wczoraj ten odcinek i najlepiej t.j najszybciej objechać to tak: na wysokości WILFERSDORF skręcić na B47 do Breclav a później 2 pasy do samego Brna w załaczeniu trasa w jpg.
W Brnie zjazd na trasę nr 1 Olomuniec/Ostrava jest remontowany ale dobrze oznaczony przejedziemy spoko.
Dodam trasa łatwa przyjemna trochę w miejscowości Breclav jedziemy po przedmieściach ale to nie problem. Spotkałem po drodze kilka samochodów naszych rodaków
OF topic
Dodam, że jechałem na nawigacji TOMTOM Go 500 z LIVE TRAFIC i to ona zaproponowała mi ominiecie tego odcinka frezowanego. Naprawdę polecam tn sprzęt bo Wiedeń też przeleciałem bokiem tak jak mi zaproponowała a bylem około 18h i robiły się spore korki.
Pozdrawiam
Dominik
borasbdg napisał(a):Witam, będę jechał samochodem do Chorwacji pierwszy raz i chciałbym prosić o radę
Ogółem wyjeżdżać będziemy 3 września (środa) z Bydgoszczy ok. 19.00 i zamierzamy jechać do Tucepi.
Mikulov i Poysdorf przejedziemy w nocy, więc pewnie te korki, o których piszecie, nas nie będą dotyczyć, czy nawet o tej porze można się zdziwić?
Z tego co wyliczyłem na granicy SLO/CRO w Macelj będziemy następnego dnia ok. 8.00/9.00 rano (może troszkę szybciej, zależy jak pójdzie trasa:P).
Czy na granicy o tej godzinie, pomimo tego, że przypadnie to w czwartek, będzie masakra i objeżdżać przez Rogatec i przejście w Dobovec?
I jak sytuacja dalej A2 i A1, szczególnie Jankomir i Lućko? W taki dzień i tej porze będą korki na bramkach?
Jeżeli chodzi o kwestię powrotu to wyjeżdżać do Polski będziemy w sobotę 13 września jakoś po śniadaniu z okolic Jezior Plitwickich.
Generalnie mam nadzieję, że we wrześniu to już chyba tyle turystów tam nie śmiga i jest szansa na uniknięcie korków na głównych trasach, ale to niestety tylko i wyłącznie moje "przeczucie" :/
Nie mogę wkleić linku z trasą :/, ale jechać będziemy z Polski przez Ostrave, Olomouc, Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz, później ominięcie płatnych w Słowenii przez Mureck, Lenart i Ptuj. Dalej już standardowo Macelj i na płudnie w Chorwacji A2 i A1
Bardzo proszę o doradzenie mi ewentualnych zmian w trasie czy godzinach podróży, bo macie z tego co widzę duże doświadczenie w wyjazdach do CRO !!
Chętnie wysłucham także porad i zaleceń w innych kwestiach niż dojazd, bo jestem ogółem "zielony"
borasbdg napisał(a):
później ominięcie płatnych w Słowenii przez Mureck, Lenart i Ptuj.
borasbdg napisał(a):Nie mogę wkleić linku z trasą :/, ale jechać będziemy z Polski przez Ostrave, Olomouc, Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz, później ominięcie płatnych w Słowenii przez Mureck, Lenart i Ptuj. Dalej już standardowo Macelj i na płudnie w Chorwacji A2 i A1
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi