Tak wracali z Chorwacji,byłem tam i widziałem. Wypadek zdarzył się na 74km przed Wiedniem.Pozdrawiam też tego pana, co krzyczał przez radio, że wszyscy wolno jadą,chyba teraz ma kaca.
Pozdrawiam.
wielbiciel napisał(a):Na świeżo. Chociaż po ubiegłorocznym wyjeździe powiedziałem "nigdy nocą", to jednak złamałem tą zasadę teraz. Po obserwacji kamerek w soboty na HAK-u w lipcu i sierpniu w przewidywanych godzinach przejazdu przez newralgiczne punkty, postanowiłem zrobić wyłom w zeszłorocznym postanowieniu z małą modyfikacją.
Wyjazd z T.G. zaplanowałem na ok.16:30, wyszło 17:30. Dalej tradycyjnie CZ; A; Slo. Z racji wczesnej godziny wyjazdu do Chorwacji wjechałem ok. 24:00, granica dla osobówek pusta, potem trochę mgieł, Lucko ( dwie bramki czynne na południe w tym jedna wydająca bilety na górze) pusto, trochę mgieł.
O 01:30 kimka do 05:00 i dalej w drogę. O 7:30 w Murter przed kwaterą.
Wydaje mi się że tylko wyjazd wcześnie popołudniu gwarantuje swobodny przejazd przez punkty zawsze zakorkowane. Wiem że po sezonie, ale jak zobaczyłem kamerki o 13:00 w sobotę to nie wyglądało to po sezonie, raczej normalnie jak przez cały lipiec i połowę sierpnia.
Najgorzej wygląda to na powrocie, dlatego Lucko na południe jest przewężane do 2 lub 4 bramek.
dominnk napisał(a):Witam
dzisiaj wracamy z Cro proszę o informacje jak tam naprawa nawierzchni( frezowanie) Mikulov kierunek BRNO bo jadąc do CRo straciliśmy tam 1h.
Dzięki i Pozdrawiam
dominnk napisał(a):Witam
dzisiaj wracamy z Cro proszę o informacje jak tam naprawa nawierzchni( frezowanie) Mikulov kierunek BRNO bo jadąc do CRo straciliśmy tam 1h.
joe napisał(a):Zgłąszam Czechy kapkę rozkopane
- pomiędzy Olomouc a Prostejov (jadąc od Olomouc) roboty na pasie , dwa pasy schodzą w jeden na "zakladkę" korek ok. 30 minut
- 15 km przed Mikulov od strony Brna na odcinku 3-4 km zdarta nawierzchnia i dziwne wyryte dziury podłużno poprzeczne na całej drodze , uwaga na zawieszenie - korek 30 minut.
Czyli na Czechy trzeba doliczyć ok. 60 minut przy niesprzyjających okolicznościach
arb napisał(a):joe napisał(a):Zgłąszam Czechy kapkę rozkopane
- pomiędzy Olomouc a Prostejov (jadąc od Olomouc) roboty na pasie , dwa pasy schodzą w jeden na "zakladkę" korek ok. 30 minut
- 15 km przed Mikulov od strony Brna na odcinku 3-4 km zdarta nawierzchnia i dziwne wyryte dziury podłużno poprzeczne na całej drodze , uwaga na zawieszenie - korek 30 minut.
Czyli na Czechy trzeba doliczyć ok. 60 minut przy niesprzyjających okolicznościach
Strona http://mapa.dopravniinfo.cz/ opisuje że ten fragment można objechać drogami 39613 oraz 39614 przez Pasohlavky. Czy ktoś może tak jechał?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi