Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 08.08.2014 06:51

dids76 napisał(a):
JerzyM73 napisał(a):W sobotę około 9 będę wyjeżdżał do Łodzi i mam pytanie , czy jedyne korki czekają mnie przed Lucko/Zadarem ?? omijam to wtedy ewentualnie przez Lasko i Nove Mesto od Karlowaca -czy jest ewentualnie lepsza opcja ???

Jeśli wyjeżdżasz dopiero o 9 z Łodzi To na w Macelj i Lucko będziesz popołudniu. Korków już raczej nie będzie, a jak już to niewielkie :wink:
Jerzy będzie wracał z urlopu. Korki będą do bramek w Lućko koło Zadaru i do bramek na końcu autostrady w Chorwacji czyli w Macelji. Można stać lub można objeżdżać jak w tym wątku było opisane, pojedynczo albo oba punkty jednym większym objazdem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.08.2014 08:03

desperadek napisał(a):Korki będą do bramek w Lućko koło Zadaru

To nowość :)
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 08.08.2014 08:16

desperadek napisał(a):
dids76 napisał(a):
JerzyM73 napisał(a):W sobotę około 9 będę wyjeżdżał do Łodzi i Korki będą do bramek w Lućko koło Zadaru .

To się trasa na południe nieźle skróciła - jakieś 300 km - przejedziemy Lućko i już Zadar :wink:
A w zeszłym roku zajęło mi to chyba z 10 godzin :evil:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.08.2014 08:16

:D Wróciliśmy wczoraj z Korculi, po drodze żadnych korków, żadnago deszczu i żadnej burzy. W Słowenii i w Czechach natomiast patrole policji. :D
keeiraa'a
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) keeiraa'a » 08.08.2014 08:28

a wyjeżdzał ktoś w sobotę nad ranem, około 4 ? są już wtedy korki na drogach, jutro o tej właśnie wyjazd z Ciovo w stronę Wrocławia
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 08.08.2014 09:22

Jeżeli będziesz na Lucko przed 10 to przejedziesz płynnie nawet w sobotę.
Ja jeżdżę w soboty i dla mnie deadline na Lucko ( bramki bezgotówkowe Demerje) to 12.
Po 12 z reguły korek jest dłuższy niż 4 km i wtedy trzeba także odstć w kolejce do zjazdu na bramki bezgotówkowe.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 08.08.2014 09:25

Adam66 napisał(a):Jeżeli będziesz na Lucko przed 10 to przejedziesz płynnie nawet w sobotę.
Ja jeżdżę w soboty i dla mnie deadline na Lucko ( bramki bezgotówkowe Demerje) to 12.
Po 12 z reguły korek jest dłuższy niż 4 km i wtedy trzeba także odstć w kolejce do zjazdu na bramki bezgotówkowe.

A widziałeś co się działo w zeszłą Sobotę od 6 rana były już ogromne korki na granicy na Lucko i w Słoweni.
A więc nie pisz że przed 10 przejedziesz płynnie na bramkach każda sobota jest inna , no chyba że jest to poza sezonem.
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 08.08.2014 13:12

Czytaj ze zrozumieniem.
Pytanie padło o powrót. Co do tego mają korki w Słowenii.
mieszacz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieszacz » 08.08.2014 13:59

Właśnie parę dni temu wróciłem.Wyjazd do cro 18.07 2014 godzina 16 .Na miejscu w okolicach Zadaru byliśmy o godzinie 5 rano(zero korków)..Ponad 1150 kilometrów zrobione w 13 godzin(przerwy w podróży około 1 godziny).Powrót o godzinie 10 rano 2 sierpnia(sobota).Olbrzymi korek przed Zagrzebiem(4-5 kilometrów)Skręciliśmy na bramki płatne kartą ,a tu może z 4 auta.Staliśmy tylko około 15 miut na obwodnicy Budapesztu :D

0
redaktorm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) redaktorm » 08.08.2014 18:56

keeiraa'a napisał(a):a wyjeżdzał ktoś w sobotę nad ranem, około 4 ? są już wtedy korki na drogach, jutro o tej właśnie wyjazd z Ciovo w stronę Wrocławia

Myślę, że nie powinno być problemów. Ja dwa tygodnie temu byłem w sobotę na Lućko ok. 9:00, bo wyjechałem z Pagu o 6. Na bramkach korków nie było. Ja płaciłem kartą i tam podjeżdżałem sam i było pusto. Na płaceniu gotówką też dość spokojnie, bo ledwie kilkanaście aut. W odwrotną stronę owszem masakra, ale Ciebie interesuje ta druga spokojniejsza strona. Wiadomo im później będziesz na Lućko tym gorzej. Jeśli jedziesz przez Słowenię, Austrię i Czechy to proponuje ominąć austriacki Poysdrof, bo tam tez można dość długo kiblować. Wystarczy przed Poysdorf odbić na Breclav.
plessek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessek » 08.08.2014 19:10

Witam cromaniaków . Dziś jechałem autostradą z Letenye (Węgry) w kierunku Zagrzebia i dalej na południe w kierunku Zadaru , a konkretnie do Pakostanu .Autostrada za Zagrzebiem - zamknięty jeden pas ruchu w kierunku na Split (wymiana asfaltu na paru kilometrach) . Dziś przejazd był spoko ,ale jutro OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO .
JerzyM73
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) JerzyM73 » 08.08.2014 21:52

Marko66 napisał(a):
desperadek napisał(a):
dids76 napisał(a):
JerzyM73 napisał(a):W sobotę około 9 będę wyjeżdżał do Łodzi i Korki będą do bramek w Lućko koło Zadaru .

To się trasa na południe nieźle skróciła - jakieś 300 km - przejedziemy Lućko i już Zadar :wink:

Przepraszam, Zagrzeb nie Zadar
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.08.2014 21:59

plessek napisał(a):Witam cromaniaków . Dziś jechałem autostradą z Letenye (Węgry) w kierunku Zagrzebia i dalej na południe w kierunku Zadaru , a konkretnie do Pakostanu .Autostrada za Zagrzebiem - zamknięty jeden pas ruchu w kierunku na Split (wymiana asfaltu na paru kilometrach) . Dziś przejazd był spoko ,ale jutro OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO .

Najwyższa pora na wymianę afaltu na odcinku od Zagrzebia do Karlovaca i w drugą stronę do Goričan, bo już się tam zaczynały robić koleiny.

Szkoda tylko, że Chorwaci robią to w środku sezonu urlopowego...
fatbit
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fatbit » 09.08.2014 01:06

Witam szanownych Użytkowników,
choć forum znam od blisko 10 lat, to wpis jest dziewiczy.
Mam pytanie;
Czy 14.08, 20-21 to dobra godzina na Wiedeń? Czesi pracują, Austriacy i dalej na południe święto.
Pozdrawiam
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 09.08.2014 12:04

JerzyM73 napisał(a):
Marko66 napisał(a):
desperadek napisał(a):
dids76 napisał(a):

Przepraszam, Zagrzeb nie Zadar
Ja nawet nie zauważyłem błędu i też tak przepisałem :oops: Jak ktoś chciał i miał dobrą wolę to zajarzył. Świat robi się coraz mniejszy. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 203
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone