joajer napisał(a):gonzo napisał(a):Najlepszy sposób na uniknięcie korków to lot samolotem.
Nie tylko, byłem pod koniec maja, korków brak.
chinchinka napisał(a):A tak poważnie, to wyjeżdżam w czwartek za tydzień ok. godziny 19-tej. Jadę trasą Bielsko-Biała, Zwardoń, Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor i chciałbym na spokojnie dojechać do Plitvickich J. w piątek przed południem.
chinchinka napisał(a):Czy wyruszając w czwartek ustrzegę się korków na ww. trasie?
chinchinka napisał(a):Czy trasa na Budapeszt nie jest lepszą alternatywą?
chinchinka napisał(a):Czy sensowne jest omijanie Słoweńskiej autostrady i nie chodzi mi tutaj o oszczędności finansowe, ale o czas, ominięcie ewentualnych korków, komfort jazdy?
W stronę Chorwacji jechaliśmy bez żadnych korków ,jedynie na chorwackich bramkach trzeba podjeżdżać tam,gdzie pisze płatne gotówką,idzie sprawniej.Powrót na granicy CRO-SLO na D Maceli jest korek .Jeżeli wyjeżdżacie po południu,to Wiedeń przejedziecie w nocy spokojnie.Szerokiej drogi.ziemniak napisał(a):do której godziny w sobotę rano trzeba dotrzeć do granicy SLO/HR żeby nie stać w korkach? Gdzieś czytałem, że korki tworzą się dopiero od godziny 8 rano...
Wyjeżdżam w piątek 12.08. Chciałem wieczorem wyjechać, ale chyba wyjadę zaraz po południu. Trasa Częstochowa-Brno-Wiedeń-Maribor-Zagrzeb.
grundfos napisał(a):Nie pytajcie się jaki wczoraj był korek na przejściu w Macelj o 18!
około 4 km przy wyjeździe z chorwacji
i około 10-12 km przy wjeździe do Chorwacji!!
A przez co? Bo słoweńcy sprawdzali paszporty! Wielka mi UE!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi