wieza napisał(a):to pytanie o której być na słoweni żeby korki ominąc i o jakiej orze wiechac do chorwacji żeby nie stać w korkach na autostradzie. może dużym plusem będzie ze wyjezdzam 15 sierpnia po południu planowany wyjazd 17,. 15 jest u nas świetem ale tylko u nas.. wiec mam złe przeczucie a to się wiąże zawsze z tym że mam racje
shoma napisał(a):Wyjazd w przyszłą niedzielę wczesnym rankiem ,czy można spodziewać się takich korków jak w ten weekend-znajomi jechali z Bielska-Białej ponad 23godziny w okolice Makarskiej(droga przez Austrię i Słowenię)
malczykos napisał(a):wieza napisał(a):to pytanie o której być na słoweni żeby korki ominąc i o jakiej orze wiechac do chorwacji żeby nie stać w korkach na autostradzie. może dużym plusem będzie ze wyjezdzam 15 sierpnia po południu planowany wyjazd 17,. 15 jest u nas świetem ale tylko u nas.. wiec mam złe przeczucie a to się wiąże zawsze z tym że mam racje
W ubieglym roku tez tak myslelismy i bylismy w bledzie. Korki byly ogromne poczawszy od Slowenii przes granice, bramki i zatory na autostradzie w Cro. Nie wspominajac juz o ilosci turystow na stacjach benzynowych czy parkingach.
keeiraa'a napisał(a):a jak wygladaja powroty w sobotę ?
keeiraa'a napisał(a):a jak wygladaja powroty w sobotę ?
Seahorse napisał(a):maluszek napisał(a):wczoraj dojechaliśmy na Peljesac i w sumie droga bez problemu oprócz przejazdu przez Neum... Przez całą Bośnię korek... przejazd tego krótkiego odcinka zajął nam ponad 2 h...
O której godzinie pokonywaliscie Bośnię? My wybieramy się na Korculę 19 sierpnia i zastanawiamy się czy brać prom z Ploce do Trpanij na Plesjacu czy jechać lądem. Rozważam tutaj aspekt czasowy bo opcja z promem ewidentnie wychodzi drożej. Chyba bylibyśmy skłonni więcej zapłacić żeby uniknąć tego korka. Z drugiej strony nie wiem ile się zwykle czeka na prom..
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi