Witam wszystkich! W tym roku po raz pierwszy mam wyjazd w sobotę
Wyjazd z Krakowa, planuję wyjechać jak najwcześniej w nocy z piątku na sobotę. Jakie macie doświadczenie, o której najlepiej być na granicy CRO, żeby uniknąć korków?
Adax napisał(a):Witam wszystkich! W tym roku po raz pierwszy mam wyjazd w sobotę
Wyjazd z Krakowa, planuję wyjechać jak najwcześniej w nocy z piątku na sobotę. Jakie macie doświadczenie, o której najlepiej być na granicy CRO, żeby uniknąć korków?
Adax napisał(a):marekurek -może ja też jutro? Miałem wyjechać w sobotę 2.08. nad ranem ok 3:00, ale to chyba najgorsza pora, bo ponoć w południe w CRO jest najgorzej. Teraz myślę o wyjeździe w piątek o 22:00 Pozdrav
leon665 napisał(a):Hej, na A1 będę zjeżdżał w Żorach, czy tam tankowac auto czy jest jeszcze bliżej czeskiej granicy jakaś stacja(przy A1)?
filip122 vel Darek napisał(a):Jestem Ciekaw czy ktoś z Was stał w korku w poniedziałek 21.07 około godziny 18ta - 19tej przed tunelami Św Rok? Na wcześniejszym tunelu był wypadek i utworzył się wielokilometrowy korek dla ludzi jadących do Chorwacji, kilka tunelów wcześniej był drugi korek bo policja kierował samochody objazdem na stara trasę chyba omijając tunel Sw Rok. My wracaliśmy do polski i było nam szkoda tych ludzi. Jesteśmy ciekawi kiedy te korki się rozładowały ?
faziolot napisał(a):filip122 vel Darek napisał(a):Jestem Ciekaw czy ktoś z Was stał w korku w poniedziałek 21.07 około godziny 18ta - 19tej przed tunelami Św Rok? Na wcześniejszym tunelu był wypadek i utworzył się wielokilometrowy korek dla ludzi jadących do Chorwacji, kilka tunelów wcześniej był drugi korek bo policja kierował samochody objazdem na stara trasę chyba omijając tunel Sw Rok. My wracaliśmy do polski i było nam szkoda tych ludzi. Jesteśmy ciekawi kiedy te korki się rozładowały ?
Staliśmy gdzieś od 4 ej, między sv.rokiem a kolejnym 600 metrowym tunelem. Kraksa czterech aut, jedno na dachu, przy wjeździe do tego krótszego tunelu. Lekko ranni pasażerowie. Ruszyliśmy ok. 7 ej, byłoby szybciej gdyby policja była od razu na miejscu.
Pozdrav
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi