napisał(a) te kiero » 28.07.2014 05:22
piotrulex napisał(a):na A1 pod Toruniem na południe korek w tej chwili ma około 3,5km a to nawet do godziny stania,przez najbliższe 3-4 godziny będzie się tylko powiększał ...
korek to naprawdę nic przyjemnego, z reguły jak mogę to unikam, ale wczoraj na A4 k. Brzeska uniknąć nie mogłem, a był podobny do tego co opisujesz
(ponad 1 godz w plecy);
najgorsze okazało się, że chodziło tylko o rozbite 1 auto, do którego przyjechało kilka wozów straży,
jak dla mnie często gęsto powodem korków jest zła organizacja (nadgorliwa) służb ratunkowych przy zdarzeniu
(byle pierdoła, a 2 pasy zajęte przez dłuższy czas);
nie rozumiem również, dlaczego w takich przypadkach nie otwiera się istniejących dodatkowych wyjazdów z autostrady, co zapewne nieco by pomogło rozładować korki
(tym bardziej jak droga nie płatna :roll: )
paulr napisał(a):Wracalem dziś tak samo. Tyle ze na lucko byłem o 10 nawet miałem kasę odliczona na bramki ale tak straszyliscie ze korki to zaplacilem karta choć okazało się ze aut gotowkowych było trochę .
po prostu taki traf, nie zawsze muszą sprawdzić się wszystkie scenariusze, tym bardziej że wracałeś jak widzę w niedzielę, myślę, że powrót w niedzielę 24.08. będzie miał gorszy przebieg