vqsoft napisał(a):i to jest miejsce na którym nalezy polecieć w prawo ? wcześniej są jakieś tablice w stylu Lucko ENC no cache ?
Esc napisał(a):Wyjeżdzałem w sobote z Umag okolo 13 godziny. Jak tylko zjechałem z lokalnej drogi na autostrade co prawda juz za bramkami to wbilem sie w korek jest to jakies 3km. Wiadomo rzucalem miesem pod nosem bo trwalo to jakies 30-40 minut ale korek sie skonczyl na przejsciu granicznym i nawet o dziwo nie bylo korka przed samym Koprem.
Za to w szoku bylem jak zobaczylem co sie dzieje w druga strone. Goraco jak cholera 36-38 stopni. Niektore auta zagotowane na poboczach ale to nie one robily korek tylko granica. Cala droga od autostrady w Koprze do przejscia stala. Czyli jakies 16km.
I tak sie zastanawiam - jest droga nr 111 idaca z Kopru prawie na to samo przejscie graniczne, ale jakos wszelakie navigacje dziwnie omijaja tę droge a i samo google niezbyt ja lubi puszczac - czy ktos ja kiedys probowal ? ona niby jest o 6 km dluzsza ale moze bardziej przejezdna ?
Esc napisał(a):
I tak sie zastanawiam - jest droga nr 111 idaca z Kopru prawie na to samo przejscie graniczne, ale jakos wszelakie navigacje dziwnie omijaja tę droge a i samo google niezbyt ja lubi puszczac - czy ktos ja kiedys probowal ? ona niby jest o 6 km dluzsza ale moze bardziej przejezdna ?
leon665 napisał(a):Cześć,
Po przeczytaniu większości informacji o drogach i korkach, postanowiłem zmienić wyjazd z soboty rano, na piątek rano. Trasa od Katowic przez(chyba) Czechy, Austrię, Słowenię. Pierwszy przystanek w okolicach Plitvic.
Dojadę tam pewnie około 15 w piątek. W sobotę zwiedzanie parku narodowego (bo w piątek już chyba nie zdążę). Stąd moje pytanie. Czy wyjeżdżając w sobotę z Plitvic w kierunku Spiltu lub Puli załapię się na korki? Czy Plitvice są już za najgorszymi punktami?
pozdrawiam
L
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi