Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 12.07.2014 11:00

anna chmiel napisał(a):Niedawno dotarliśmy na Ciovo :D i po drodze nie było żadnych korków,przestojów czy utrudnień.Polecam przejazd z niedzieli na poniedziałek.Kolejny raz się sprawdził :hut:

Za tydzień jadę tak po raz czwarty i zawsze wracam w czwartek i jeszcze nigdy w żadnym kraju, przez który przejeżdżam, nie stałem w żadnym korku. Pozdrav!
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 12.07.2014 11:22

I właśnie się zaczeły korki w Zagrzebiu Lućko :mrgreen: to mi się podoba widać że są wakacje :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 12.07.2014 11:26

kodens79 napisał(a):I właśnie się zaczeły korki w Zagrzebiu Lućko :mrgreen: to mi się podoba widać że są wakacje :)

W życiu w sobotę w sezonie bym nie pojechał :?
biernus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) biernus » 12.07.2014 11:27

Zdjęcia

Pytanie jak bedzie za 12 godzin?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 12.07.2014 11:29

biernus napisał(a):Zdjęcia

Pytanie jak bedzie za 12 godzin?

Powinno być już pusto :wink:
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 12.07.2014 17:01

kodens79 napisał(a):I właśnie się zaczeły korki w Zagrzebiu Lućko :mrgreen: to mi się podoba widać że są wakacje :)

Dziś nie jest najgorzej, dziwi mnie tylko że kierunek Zagrzeb jest tak mocno oblegany. W ubiegłą sobotę było podobnie. Przejście graniczne Macej w porównaniu do lat ubiegłych pusty lub Słoweńcy trzymają a tam nie ma kamer.
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 12.07.2014 18:08

Po 17 juz pusto w obie strony
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 12.07.2014 18:57

Granice Słowenia-Chorwacja przekraczaliśmy dzisiaj około 2 w nocy później odrazu autostrada cro .Samochodów było sporo i obawialiśmy się korków dlatego dopiero za bramkami-na autostradzie na split zatrzymaliśmy się na krótka drzemkę .Podejrzewam,że z taka ilością samochodów były duże korki rano i w południe-my ich uniknęliśmy więc wszystkim którzy jadą z pt na sobotę z okolic Sosnowca ,Katowic itp polecam wyjazd ok 19 wtedy po dotarciu do granicy i bramek jest w miarę luźno .
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 12.07.2014 19:32

Jechalem dziś do tribunj... Wyjaz z okolic Katowic po 24 przez Czechy .. Breclav (pusciutko) Wiedeń tez pusto (około 4) i tak jak pisał zjechalem z autostrady w ilz i 66 dojechalem do bad.... 230 przez Słowenię i ormoz ( byłem sam celnik zabrał paszporty zobaczył ze 4 poprosił o otwarcie tylnej szyby. Zobaczył śpiące dzieci i kazał jechać dalej za mostem chyba powinni być Chorwaci ale nikogo nie bylo . dojechalem droga 35 do a2 i w Zaprešić było kilka samochodów do kasy ale jak podjechalem to otwarli kolejna wiec byłem za 1 :-) później na a3 i na 1 objechalem lucko na kolejnym wjeździe juz miałem mały korek ... Stal autobus jakiś chorwat i ja... Później juz AZ do benkowac może z 2 razy trzeba było zwolnić do 80 bo kamper wyprzedzał tira ale ogólnie z tego co czyltalem a co zastalem to niebo i ziemia. Czas przejazdu 1060 kilometrów to 13 godzin z tym ze w Austrii spotkałem znajomych to rozmawialiśmy ponad godzinę i za SV rock tez godzina pauzy by nie być za wczesniej. Autostradami nie szalalem spokojna jazda bo i tak miałem czaly czas spory zapas czasu na dojazd:-) zatrzymalismy się więcej razy to te 2 to można powiedzieć ponad planowe:-)
gomez
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gomez » 12.07.2014 21:09

start: piątek po 14 z Zielona Góra.
cel: wiedeń na nocleg
czas przybycia: 22

na granicy z czechami ulewa i korki w pradze i brno. łaczne straty ponad 2h

start: sobota g. 9 z wiednia
dojechałem dzisiaj o 18 do mimice.
korki: 2h staliśmy przez Słowenię oraz na granicy z Cro
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 12.07.2014 21:22

dids76 napisał(a):

W życiu w sobotę w sezonie bym nie pojechał :?

Dyć dla tego zawsze śmigam w tygodniu i jest spokojnie :mrgreen:
Wyjeżdzam z Mysłowic o 17 w Trogirze jestem przed 7 rano i cały dzień dla nas :oczko_usmiech:
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 13.07.2014 07:58

mucha napisał(a):Granice Słowenia-Chorwacja przekraczaliśmy dzisiaj około 2 w nocy później odrazu autostrada cro .Samochodów było sporo i obawialiśmy się korków dlatego dopiero za bramkami-na autostradzie na split zatrzymaliśmy się na krótka drzemkę .Podejrzewam,że z taka ilością samochodów były duże korki rano i w południe-my ich uniknęliśmy więc wszystkim którzy jadą z pt na sobotę z okolic Sosnowca ,Katowic itp polecam wyjazd ok 19 wtedy po dotarciu do granicy i bramek jest w miarę luźno .

dokładnie tak zrobiliśmy przy poprzednim wyjeździe,mimo że był z soboty na niedziele,ale teraz cieszę się że piszesz ,iż sprawdziło się to z piątku na sobotę.pisałam kiedyś ze kolejny wyjazd na noc w piątek nie wchodzi w gre,ale stało się inaczej i za niespełna cztery tygodnie ruszamy właśnie w taką porę :?
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 13.07.2014 10:18

alutka9 napisał(a):
mucha napisał(a):Granice Słowenia-Chorwacja przekraczaliśmy dzisiaj około 2 w nocy później odrazu autostrada cro .Samochodów było sporo i obawialiśmy się korków dlatego dopiero za bramkami-na autostradzie na split zatrzymaliśmy się na krótka drzemkę .Podejrzewam,że z taka ilością samochodów były duże korki rano i w południe-my ich uniknęliśmy więc wszystkim którzy jadą z pt na sobotę z okolic Sosnowca ,Katowic itp polecam wyjazd ok 19 wtedy po dotarciu do granicy i bramek jest w miarę luźno .

dokładnie tak zrobiliśmy przy poprzednim wyjeździe,mimo że był z soboty na niedziele,ale teraz cieszę się że piszesz ,iż sprawdziło się to z piątku na sobotę.pisałam kiedyś ze kolejny wyjazd na noc w piątek nie wchodzi w gre,ale stało się inaczej i za niespełna cztery tygodnie ruszamy właśnie w taką porę :?

Oj nie porównywałbym lipca do sierpnia.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 13.07.2014 12:00

wiem wiem ,dwukrotnie jechaliśmy w sierpniu,raz właśnie z piątku na sobotę ale na granicy byliśmy rano i była masakra,praktycznie aż do rozjazdu autostrad na Split i Rijeke.Teraz chcemy wyjechać szybciej i granicę przekraczać właśnie około 2-3 w nocy,a odpoczynek i spanie zrobić dopiero za rozjazdem,nbiestety nie było innego wyjścia niż wyjazd w ten czas :?
andru_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) andru_krk » 13.07.2014 12:12

Witam.
Zastanawiam się jakie rozwiązanie podpowiedziec znajomym, którzy wyjeżdżajają 1/2.08.14. Jakie macie doświadczenia z terminem wyjazdu w sobotę rano ok 6 z Krakowa. Powinny byc na 14 w Lucko. Jak patrzyłem wczoraj na kamerki to byl korek, ale chyba zaczynało się rozluźniac. Pytanie tylko co dalej. Jadą na Hvar, przeprawa promem ze Splitu do Stari Grad. Jak wygląda sytuacja w sobotę popołudniu w Splicie, nie wiem bo płynę zawsze w piątek i jest luz.
Co myślicie na ten temat? Czy lepiej wyjechac w piątek wieczorem na noc, ale z własnego doświadczenia wiem, że korki murowane (na szczęście widzę je jadąc w drugim kierunku).
Osobiście będę się starał ich namówic, żeby wyjechali w piątek ok 3/4 rano tak jak ja to zawsze robię. I droga dzięki temu mija bez żadnych problemów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 176
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone