Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr32 » 02.07.2014 10:58

Może już ktoś to zauważył.
W odpowiedzi na pytanie z tematu: przeglądać kalendarz wyjazdowy na forum.
Są terminy mocno oblegane. np. weekendy lub w tym roku 15.08. zadeklarowało wyjazd 23 osoby.
Należy doliczyć jeszcze tych, którzy nie ujawnili terminu wyjazdu na forum. I tych, którzy nie korzystają z CRO.PL.
Korki gwarantowane już w Polsce. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2014 15:32

Kalendarz korków w Austrii :!:

http://www.oeamtc.at/portal/staukalende ... 4910+10066

Myślę, że czytelny 8)

A tu mapa potencjalnych korków w ten weekend : :!:
http://www.oeamtc.at/portal/staukalende ... 4910+10066
malczykos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malczykos » 02.07.2014 21:40

Piotr32 napisał(a):Może już ktoś to zauważył.
Są terminy mocno oblegane. np. weekendy lub w tym roku 15.08. zadeklarowało wyjazd 23 osoby.
Należy doliczyć jeszcze tych, którzy nie ujawnili terminu wyjazdu na forum. I tych, którzy nie korzystają z CRO.PL.

15.08 korki gwarantowane, bo świętuje duża cześć narodów wybierających się do CRO. W ubiegłym roku byliśmy zmuszeni wyjechać właśnie w ten dzień do CRO. Tłok na drogach był okropny, nie wspominając o granicy SLO-CRO i bramkach. Tak więc w tym roku wyjazd planujemy dzień wcześniej, powinno być luźniej.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 03.07.2014 05:40

malczykos napisał(a):
Piotr32 napisał(a):Może już ktoś to zauważył.

15.08 korki gwarantowane, bo świętuje duża cześć narodów wybierających się do CRO. W ubiegłym roku byliśmy zmuszeni wyjechać właśnie w ten dzień do CRO. Tłok na drogach był okropny, nie wspominając o granicy SLO-CRO i bramkach. Tak więc w tym roku wyjazd planujemy dzień wcześniej, powinno być luźniej.

my wyjeżdżamy 16 sierpnia, ale z Cro do Polski więc raczej nie powinno być korków... :D
ronnie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ronnie » 03.07.2014 07:52

maluszek napisał(a):my wyjeżdżamy 16 sierpnia, ale z Cro do Polski więc raczej nie powinno być korków... :D
sobota polowa sierpnia powrot??? Raczej trosze postoisz. :D Wprawdzie nie wiem z jakich rejonow Cro wyjezdzasz, jaka droga wracasz i o ktorej godzinie ale termin na powrot jeden z lepszych. nie ma co. :papa:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 03.07.2014 07:58

ronnie napisał(a):
maluszek napisał(a):my wyjeżdżamy 16 sierpnia, ale z Cro do Polski więc raczej nie powinno być korków... :D
sobota polowa sierpnia powrot??? Raczej trosze postoisz. :D Wprawdzie nie wiem z jakich rejonow Cro wyjezdzasz, jaka droga wracasz i o ktorej godzinie ale termin na powrot jeden z lepszych. nie ma co. :papa:

inaczej się nie dało w poniedziałek trzeba być w pracy :x ale w razie czego zaopatrzymy się w jedzenie i picie, pampersy... :mrgreen: jakoś damy radę
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 03.07.2014 08:45

Ja zawsze wracam w soboty z Cro, na Lucko wjazd na demerje ,potem na Cakovec i Lendave ,Koszeg i na Wieden (na Słowenie z wiadomych powodow nie pcham się-sajgon w soboty)
Trasa do Wroclawia zajmuje mi 14-15 godz.
rebel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rebel » 03.07.2014 12:39

mendoza1973 napisał(a):Ja zawsze wracam w soboty z Cro, na Lucko wjazd na demerje ,potem na Cakovec i Lendave ,Koszeg i na Wieden (na Słowenie z wiadomych powodow nie pcham się-sajgon w soboty)
Trasa do Wroclawia zajmuje mi 14-15 godz.

Rok temu na początku sierpnia korek zaczynał się grubo przed Jastrebarsko. Do Demerje jeszcze ze dwie godziny stania.
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 03.07.2014 13:14

Rozumiem, że była to sobota, pamiętasz może, która to była godzina?
P.
rebel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rebel » 03.07.2014 13:30

piotr62 napisał(a):Rozumiem, że była to sobota, pamiętasz może, która to była godzina?
P.

Ruszyliśmy z Baśki V. o 10. pierwszy błąd to niezatankowane auto, na stacjach masakra. Tak mniej więcej 100 km przed Karlovacem zaczęło gęstnieć, prędkość spadła do 80. Dojechaliśmy do korka i zaraz jak to było możliwe najszybciej aukurat w Jastrebarsko w lewo, pierwsza stacja - zakup mapy Zagrzebia i dosłownie w godzinę od zjazdu byliśmy z powrotem na autostradzie za Zagrzebiem i cholernym Lućko w kierunku Letenye. Słyszałem tylko na radiu, że ludziska przez kilka godzin przejechali 10 km. Słowem pandemonium.
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 03.07.2014 14:07

To trzeba było w lewo ale na starą "1", byłbyś w 30 min. :)

https://www.google.pl/maps/dir/45.64482 ... 63!1m0!3e0

Jechałem tak rok temu ale na Jastrebarsko byłem ok. 11. więc jeszcze był luzik. Rozumiem, że ty byłeś ok. 14?
P.
rebel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rebel » 03.07.2014 14:34

piotr62 napisał(a):To trzeba było w lewo ale na starą "1", byłbyś w 30 min. :)

Jechałem tak rok temu ale na Jastrebarsko byłem ok. 11. więc jeszcze był luzik. Rozumiem, że ty byłeś ok. 14?
P.

No ja nie miałem takiego szczęścia. Poruszałem się "słuch" CB i stało całe to skrzyżowanie Lućko we wszystkich kierunkach. Pojechałem Na jakąś Svetlą Nedele czy jakoś tak, ciężko to było znaleźć i droga kiepska była ale od tej Nedeli juz było ekstra. Tylko ja prułem na Letenye, nie chciałem być ofiarą kolejnego zatwardzenia w Macelji. Ktoś tutaj napisał, że jak w sezonie piątek sobota niedziela to w żadnym razie nie przez SL-AUS-CZ, bo przepadniesz jak Palikot w wyborach. Magyar/Slovensko ONLY!!! i to są święte słowa!!!
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 03.07.2014 16:06

Dlatego ja zawsze jakieś 100 km przed Lucko zatrzymuje się na parkingu i włączam Haka w komórce i patrze co się dzieje na Lucko....
Jak korek już na wjeżdzie na Demerje to uciekam jak kolega na Jastrebarsko.
Analogicznie robię zaraz za Lucko i sprawdzam co się dzieje na Słowenii - i wtedy decyzja czy na Maribor czy na Cakovec (jakoś zawsze przez Węgry wracam hehe).
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 03.07.2014 21:50

możesz podać dokładny link gdzie zaglądasz? czy to może chodzi o te aplikacje na smartfona?
P.
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 03.07.2014 22:05

Kolego Rebel czy to nie był 3 sierpnia? Ja też wtedy wracałem i też zjazdem na Jastrebarsko bo korek do Lućko miał około 17km godz. 15-16. Sprawdzone na HAK Jechaliśmy starą jedynką i zaraz za Lućko 1km wjechaliśmy na autostradę -na Węgry oczywiście. Soboty to wielkie nieporozumienie w Polsce zresztą też.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 170
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone