morfeusz napisał(a):Cześć Daniellos76,
jeśli boisz się korków w Legnicy to proponuję z Lubina kierować się na drogę nr 36 na Wrocław. Kiedy dojedziesz już do Prochowic na światłach skręcasz w prawo na Jawor (przez Motyczyn, Szczedrzykowice), po przejechaniu ok. 15 km dojedziesz do A4. Droga może nie jest najlepsza, ale na pewno bez korków ominiesz Legnicę i spokojnie wjedziesz na A4.
Jeżeli chodzi o jadę do Gliwic to proponuję Ci się nad tym zastanowić. Dziś korek na bramkach w Karwianach (pod Wrocławiem) miał ok. 4-5 km. Generalnie piątki na naszych bramkach są masakryczne (w godzinach popołudniowych 16:00 - 20:00). Raczej sugerowałbym Ci wtedy z A4 zjechać w kierunku Kłodzka i dalej odbić na Boboszów a następnie na Olomuc. Oczywiście będziesz jechał drogą krajową a nie autostradą, ale raczej bez korków. Ponadto dodam iż jest to wariant krótszy kilometrowo.
Jak możecie to proszę o info. Jadę pierwszy raz do Chorwacji i mój kierunek to Legnica Chorwacja. Zastanawiam się czy jechać w stronę Gliwic czy też na Boboszów. Czytałem że jadąc przez Boboszów to w Czechach będę się ciągnął kilkadziesiąt kilometrów lokalnymi drogami za autobusami itp. Nie wiem jak jest z jest z trasą na Gliwice niby autostrada ale pewnie nie obędzie się pewnie bez utrudnień na drodze i pomyłek
przy zjazdach.