predki napisał(a):Witam wyjeżdżałem 01.07 to była mój pierwszy wyjazd do Chorwacji była masakra tak trafiłem Wiedeń korek granica Słowenia korek na tej autostradzie 4 godziny 30 km i później wypadek na autostradzie w Chorwacji bo wypadek 22godziny jazdy ale wakacje oki i powrót szybko i bezproblemowo .Polecam płatność karta taniej wychodzi
oldGIZMO napisał(a):Jak wyglada od strony technicznej płacenie kartą za autostradę w Chorwacji?
Lutenet napisał(a):oldGIZMO napisał(a):Jak wyglada od strony technicznej płacenie kartą za autostradę w Chorwacji?
Masz 3 dziurki. I w kolejności: do pierwszej kartka pobrana na wjeździe, do drugiej karta bankowa, którą po sekundzie wyciągasz, i przy trzeciej naciskasz guzik i wyjmujesz potwierdzenie opłaty (nie jest konieczne).
mosigar napisał(a):Na granicy slo-cro nie korkowalo sie specjalnie 9.07. popoludniu, bo wszyscy utkneli w korku wczesniej na zjezdzie z bramek w Zagrzebiu.
Ruch sie po prostu rozładowal.
marciniooo napisał(a):Witam wszystkich, do Chorwacji wybieram się w środę. Wyjeżdzam z Bydgoszczy około 3 rano, kurs na poznań, a potem na Niemiecką autostradę przez Monachium, potem Salzburg, Lublijana i Pula.
Nie bawię sie w żadne alternatywne trasy, czy objazdy- chce dojechac komfortowo i bezproblemowo. Czy na tej trasie mogą mnie spotkać korki? Czasami coś słychać, że koło Monachium jest "ciasno". Czy to prawda?
adamcmar napisał(a):By uniknąć korków proponuję nie bawić się w jazdę w weekend . Pamiętam z ubiegłego roku powrót w niedzielę : korek na bramkach przed Zagrebem ( jakiaś godzina) i zatory przed Wiedniem. W tym roku wracałem w nocy z poniedziałku na wtorek ( wczoraj) - wszędzie spokojnie , no może tylko zamieszanie na wlocie do Słoweni - wielkie gradobicie i chowanie samochodów pod drzewami
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi