FUX napisał(a):W piątek po południu na granicy slo-cro.
maniusc napisał(a):Można wracać nawet w weekendy!
FUX napisał(a):W piątek po południu na granicy slo-cro.
Czy do tego Wi-Fi na stacji PETROL w Ptuju trzeba mieć jakieś hasło od obsługi, czy jest całkowicie niezabezpieczone?endryu napisał(a):A Ptuj-u warto zajechać na stację paliw http://www.petrol.si/bencinski-servisi/podrobno/1720 gdzie jest darmowe wi-fi.../
mz546 napisał(a):endryu napisał(a):Rozkład podróży 2014.
Rozkład w tym roku od 18-22 czerwca może być trochę inny 19 czerwca jest Boże Ciało więc miłośnicy długich weekendów wyruszą już w środę.
M23M napisał(a):Na Chorwację jeżdżę już dosyć długo, bo odkąd pierwszy raz pojechałem z rodzicami, jestem bardzo zadowolony z tego, że jest takie Państwo jak Chorwacja. Akurat, ja mam w miarę dobrze, ponieważ moja trasa przebiega dosyć sprawnie. Jadę na Cieszyn, Ołomuniec, Brno ( przepraszam, jak pomyliłem kolejność ), później na Mikulov, Wiedeń, Graz i dopiero później jadę przez Mureck, Lenart, Ptuj, ponieważ zdecydowałem, że nie będę płacił za kawałek autostrady (Maribor) piętnaście Euro. Co więcej, tę trasę na Mureck wypróbowałem parę razy i się sprawdza. Ok. Są oczywiście kręte drogi, no ale zaoszczędziłem przynajmniej trochę pieniędzy i mogłem za to kupić coś innego, np. zrobić zakupy, czy zatankować. Kiedyś w Chorwacji były straszne korki przy tunelu Sveti Rok, bo tam były te remonty i.t.d, no ale teraz już ich nie ma. Jedynym korkiem, jaki może być tj. przy przejściu granicznym: Chorwacja (HR) - Słowenia (SLO) i w Zagrzebiu na autostradzie, a dokładniej to: Zagreb - Lucko. A tak to, nie powinno być problemów z jazdą, przynajmniej ja to tak pamiętam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi